1-pga-premiere-partner

Vilken Sommar!

Vädret har varit fantastiskt en tid nu, riktigt hett. Men denna hetta överträffas med många grader av våra svenska golfares prestationer den senaste tiden.

Vi börjar med Alexander Norén som vann Scottish Open för herrar på Castle Stuart Golf Links veckan före the Open. Alex vann med ett slag, -14, före Tyrell Hatton England.

Så kom the Open och Henrik Stenson. Efter att ha besegrat Phil Mickelson i en man – man duell som redan gått till historien, kunde Henrik lyfta the Claret Jug som den förste svenska manlige Major vinnaren. Så många superlativer har uttalats och ingen av dem är det minsta överdriven när det gäller denna prestation.

Men så förra veckan, med avslut igår söndag, spelades ytterligare två tävlingar i Skottland och en i Frankrike. Damernas Scottish Open på Dundonald GC,  Brittish Senior Open på Carnoustie och CT tävlingen Le Vaudreull Challenge.

I damernas mästerskap skiftade ledningen flera gånger under slutvarvet mellan Isabelle Boineau och Linda Wessberg. Isabelle kunde med birdie på sextonde och två avslutande par säkra segern med ett slag före Linda.
Men tack vare andra platsen får Linda en startplats i damernas British Open liksom Caroline Hedwall på femte plats, efter avslutande 64 nytt banrekord, och Isabella Ramsay som slutade 9a i tävlingen. Riktigt bra prestationer av alla tre.

I Brittish Senior Open på Carnoustie var det väldigt nära ytterligare en svensk Major seger. Magnus P Atlevi (tillika tränare och TD på vår svenska tour) spelade bländande golf hela tävlingen men speciellt under sista varvet. Ett sista varv som innehöll hela 9 birdies, 5 par och 4 bogeys. Magnus var uppe i delad ledning efter 10 hål sista varvet, men både McCarron och den slutlige segraren Paul Broadhurst avslutade bättre. Det blev i sammandraget en delad tredjeplats för Magnus efter ronderna 70, 69, 74, 67.

Fantastisk prestation av Magnus under sitt debutår på Senior Tour. Grattis!

Challenge Tour, den kanske bästa vägen till ett ET kort, spelade förra veckans tävling i Frankrike. Där segrade Alexander Björk som därmed tog sin första CT seger och klättrade upp på tredje plats på CT Order of Merit. De femton bästa på OoM tar ET kort.

Så sammantaget en fantastisk juli månad sett med svenska golfögon. Och juli är inte slut ännu! Denna vecka spelas Ricoh Womens British Open på Woburn GCC med hela nio svenskor i startfältet, däribland 15 åriga amatören Julia Engström. Samtidigt i USA avgörs US PGA Championship på Baltusrol GC med sju svenskar i fältet. Däribland vår Major vinnare Henrik Stenson, PGA Sweden National.