huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

PGA och GAF presenterar Golf Management Forum 2020

PGA får fler och fler medlemmar som tar ledande befattningar som klubbchef eller VD inom golfklubbar/anläggningar runt om i landet. Därför genomför PGA tillsammans med GAF ett Golf Management Forum 4-5 mars 2020.

 

PGA Summit är en av PGAs och PGA medlemmarnas viktigaste mötesplatser som bygger på tre grundpelare, kompetensutveckling, nätverkande samt att träffas och ha roligt. 

Relevans är en viktig aspekt när vi skapar innehållet i våra events och utbildningar och i takt med att många medlemmar tar karriärspåret och blir klubbchef/VD skapar vi nu ett ”joint event” i form av Golf Management Forum.

Innehållet är skräddarsytt efter din yrkesroll som klubbchef. Några pass är tillsammans med PGA Summit och golfträffen. En stor del är endast för Golf Forum deltagare. Där ibland en exklusiv workshop med Christer Olsson.

Du får föreläsningar och möjlighet att träffa och nätverka med kollegor inom golfbranschen och framförallt med liknande uppdrag.

För att anmäla sig så skall du antingen genomgått vår Klubbchefsutbildning eller vara verksam som Klubbchef/VD på golfklubb/golfanläggning samt vara medlem i någon av yrkesorganisationerna.

För dig som är PGA medlem har du även möjlighet att vara med på PGAs årsmöte, årsmötesmiddagen samt resterande programmet under torsdag eftermiddag samt  fredagen (Summit programmet) du står bara för din lunch på fredagen (självkostnadspris). Det är viktigt på din anmälan att du fyller i om du vill vara med på årsmötesmiddagen och/eller fredagens program.

Missa inte årets höjdpunkt och mötesplats för dig som klubbchef/VD eller liknande.

Varmt välkommen

 


Program           Kursavgift           Rumspriser          Föreläsare           Anmälan- o Rumsbokning


Program

ONSDAG

09:00 Kaffe står serverat
Mingla och träffa kollegor och PGAs partners
09:30 Öppning av Golf Management Forum tillsammans med Golf träffen och PGA Summit ( plats K hallen )
09:30-12:30 Goda relationer vad ger det dig?
Annika har över 30 års erfarenhet av möten med människor och är idag specialiserad på att hjälpa människor att få ännu bättre relationer med sina arbetskamrater, sin familj och vänner. Fokus på alla föreläsningar och föreställningar är hur vi ska få samarbetet och kommunikationen att fungera. Trots våra olikheter, svagheter och mänskliga tillkortakommanden. Men också hur vi ska bli bättre på att nyttja varandras styrkor och glädjas åt vad vi kan åstadkomma tillsammans
Annika R Malmberg
12:30-13:30 Lunch/mingel med partners och kollegor
13:30-14:30 Kris och riskhantering på din klubb/anläggning
Hur väl förberedd är du om det värsta händer? 
Göran Larsson, Emelie Herre och Kristian Pettersson
14:30-15:00 Paus
Kaffe, vatten, frukt & mingel
15:00-16:00 Att rekrytera Pro
Pron har en viktig roll för klubben, golfen och för medlemmarna. Hur skall vi arbeta med uppdragsbeskrivning? Skillnad anställd-entreprenör? det och många andra frågor kommer Patrik Skoog som har lång erfarenhet både från Pro och klubbchefsperspektivet,
18:00-19:30 Golfmingel i Leffes
En informell mötesplats för deltagarna på PGA Summit, Golf Management och Golfträffen.


TORSDAG

08:30-09:45 The Return of Christer Olsson/ Livet är ett tillsammans projekt
Christer återkommer för fjärde gången till vår Summit. Den här gången går vi in på nyttan att vara omgiven av olikheter. Christer trollbinder, och är en av de mest uppskattade föreläsarna vi haft fördelen att lyssna på under PGAs Summit.
Christer Olsson
10:00-13:00 Workshop med Christer Olsson
En unik workshop där Christer leder er genom en rad olika pusselbitar som är vitala för dig som klubbchef/VD.  Det är få som får den här möjligheten.
Christer Olsson
13:00 Avslut och Lunch
För PGA medlemmar som vill stanna och vara med på PGA Summit följer resterande program här.
13:30-15:00 Framgångsrik spelarutveckling: Nycklarna till framgång
Vad krävs för att skapa ett vinnande lag utav individer. Fredrik har coachat Sveriges mest framgångsrika landslaggrupp. Här berättar han sina tankar om vad som krävdes. Du kommer ta med dig saker som du direkt kan applicera på din verksamhet hemma på klubben.
Fredrik Wetterstrand
15:00-15:30 Paus
Kaffe, vatten, frukt och mingel
15:30-16:30 Workshop: Golfutveckling/golfsupport
Nyheter i PGAs verksamhet. Vi diskuterar kring viktiga frågor inom golfen som har stor påverkan på dig och verksamheter runt om i Golfsverige. Exempel: Vägar in i golfen, Women’s PGA Cup etc.
PGA/SGF
16:30-18:30 Tid för Spa, mingel och erfarenhetsutbyte
18:30 PGAs Årsmöte (PGA medlemmar)
19:45 Årsmötesmiddag (PGA medlemmar och inbjudna gäster)

FREDAG (För PGA medlemmar som vill stanna kvar)

09.00-10.00 Golfarens fysiska förmåga att svinga en klubba
Vilka problem ser Jonas är vanliga för olika kategorier golfare. Hur arbetar Jonas med vanligaste styrke- och rörelsehindren?
Jonas Jonasson
10.00-10:30 Paus
Kaffe, vatten, frukt och mingel
10:30-11:00 +150 Mph club head speed: En världstreas berättelse
Emil berättar om hur han tränar, tanker och vad som skapat honom till en av världens absolut mest långtslående människor.
Emil Rosberg
11:00-11:30 Kropp, rörlighet styrka och teknik:
Vad är det i Emil sving som för att han slår så långt. Vad kan vi göra för att få honom att slå ännu längre? En interaktiv diskussion om kropp, rörlighet, styrka och teknik.
Expertpanelen och Summitdeltagarna
11:30-12:00 Kropp, rörlighet styrka och teknik 2:
Vilka är och hur löser vi de vanligaste problemen hos golfare? Jonas och Niklas analyserar svingar och diskuterar lösningar.
Jonas Jonason och Niklas Eriksson
12.00-13.30 Lunch/mingel med partners och kollegor
13:30-14:15 Kropp, rörlighet styrka och teknik 2: (forts)
14:15-15:00 Hur skapar vi golfare?
En interaktiv paneldebatt om vilka förutsättningar som krävs för att vi skall skapa golfare. Vad är en golfare? Vad krävs för att man stannar i golfen? Hur långs bör man slå? Vilka arenor skall vi erbjuda? Är några av frågorna.
Avslutning årets PGA Summit Marcus Lindell och Johan Hampf

 


Kursavgift

Kursavgiften för PGA Summit är 2695:- + moms och betalas mot faktura från PGA.
I avgiften ingår lunch onsdag – torsdag samt Årsmötesmiddag.
Detta pris gäller fram till och med den 6:e februari. Därefter är avgiften 3195:- + moms.


Rumspriser

Varje deltagare ansvarar för sitt boende. Hotel Tylösand erbjuder mycket förmånlig logi. För att da del av logipriser klicka på länken: Priser boende 2020_W


Anmälan o boende

Anmäl dig genom att fylla i formuläret


Föreläsare

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg är en i särklass unik talare, artist och författare som trollbinder sin publik. Få kan som Annika beskriva människors olikheter och med sådan humor och värme visa hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du. Hon är dessutom en av endast ett fåtal talare i Sverige som lyckats uppnå nivån platinum på speakerrating.com och kan numera titulera sig Superkommunikatör.

 

 

 

 


Christer Olsson

Christer är fiskarsonen som gjort sunt förnuft till sin affärsidé och startade 1991 Utvecklingspoolen. Idag är han ägare till Christer Olsson Group, Kandidata, Act to Perform och en av grundarna till Awesome Group. Han är en av Nordens mest anlitade föreläsare och har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke och inte minst till handling.

Christer har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han är dessutom coach till några av Nordens mest erfarna ledare. Christers framgång ligger i att han talar enkelt så att du kan förstå och sedan kan gå hem och göra skillnad oavsett om det handlar om dig själv, din relation eller organisation. Hans ambition är att så Tankefrön och att du skall gå från att Veta till att Göra. Det handlar om utveckling och att vara en prövande levande människa. Han står fast för att allt som inte är under utveckling är under avveckling behålla är en farlig strategi.

Christer är också författare till succéböckerna Vart är Du på väg – Och vill du dit?, Du läcker vad du tänker, samt hans senaste bok som kom i januari 2017
Du lever så länge du lär – från veta till göra


Patrik Skoog

Patrik har arbetat inom golfen i nästan trettio år, från början som tränare och sedan 2009 som klubbchef. Han arbetar sedan 2019 på Sollentuna GK efter att dessförinnan varit 22 år på Partille GK i Göteborg.
Han har bidragit som föreläsare på HTU sedan 1996, företrädesvis inom golfteknik. De senaste tio åren har han medverkat inom områden som golfens organisation, den demokratiska processen, verksamhetsutveckling och ekonomi på golfklubben med målsättningen att förbereda de nya tränarna för en karriär i golfbranschen.

Patrik kommer att prata om tränarens betydelse för svensk golf och klubbarnas möjligheter att skapa acceptabla villkor för den kommande generationen av golftränare. Med lång erfarenhet som tränare kommer han också att beröra områden som att rekrytera rätt tränare till rätt tränaruppdrag baserat på klubbens målsättningar. Målsättningen är att skapa diskussioner kring frågor som anställningsvillkor, arbetsbeskrivningar och utbildningsfrågor för PGA-tränaren i framtiden.