huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

PGA Short Game

En utbildning tillsammans med närspels gurun Viktor Gustavsson

PGA tillsammans med Viktor Gustavsson levererar en utbildning i närspel över två dagar. Du kommer få ta del av Viktors kunskaper om närspelets alla aspekter. Teknik, hur du tränar, hur du utvecklar dina spelare och mycket mer.

Omfattning: Totalt 2 dagar.

Kurstider 2019:  26-27 september på Bro Hof Slott Golf Club

Pris: Preliminärt 3900 kr plus moms. I avgiften ingår lunch och fika.

Deltagare max/min: 20/12

Vid överanmälan gäller först till kvarn.

Anmälan

Schema:

Dag 1

09.00-10.30                                     Presentation, info, förväntningar samt teori
10.30-12.00                                     Chippning praktik
12.00-13.00                                     Lunch
13.00-13.30                                     Teori
13.30-15.00                                     Pitchning praktik, Trackman i närspel
15.00-15.30                                     Fika
15.30-16.30                                     Live lektion

Dag 2

09.00-10.00                                     Återkoppling dag 1 samt teori
10.00-11.00                                     Loob praktik
11.00-12.00                                     Specialslag
12.00-13.00                                     Lunch
13.00-14.00                                     Bunker
14.00-15.00                                     Lektioner med varandra med video kamera/telefon
15.00-16.00                                     Redovisning lektioner
16.00                                                 Återkoppling och avslut


Det här är Viktor:

Viktor ProfilbildJag är mer eller mindre uppväxt på en golfbana och har spelat golf sen jag var 3 år. Jag har jobbat som golftränare sen 2001 och aldrig ångrat det valet jag gjorde när jag la ner min karriär, detta är nog världens bästa jobb.

Jag har under åren jobbat på Haninge GK från 2001 där jag var med och bygga upp idrotten och tagit både Alex Norén och Kristoffer Broberg till vinster på Challengetouren, sen vidare till vinster på Europa Touren, fostrat landslagsspelare på löpande band som vunnit runt om på de olika nordiska ligorna, tagit upp herrarna i elitserien, varit med att startat ett golfgymnasium som satt sig på kartan i golf Sverige, genomfört idrottsprojektet så alla olika medlemmar kan ta del av idrotten, nu när Haninge GK ligger på en all time high 3:e plats på SGF golfranking så känns det helt rätt att gå vidare till nya utmaningar, därav de bästa som finns i Sverige, Bro Hof Slott Golf Club.

Jag jobbar dagligen med spelare från Europatouren till nybörjare i åldrarna 4-90 år. Jag har spelat i 32 år och innan jag hoppade på tränaryrket  spelade jag på heltid i svenska amatörlandslaget och senare som professionell på olika tourer runt i världen.

Jag verkligen älskar golf och mitt yrke, varje dag träffar jag underbara och intressanta människor. Ju mer jag lär mig om golf och livet desto mer inser jag att det finns att lära, underbart! Jag brukar säga att man blir konfunderad på en högre nivå.

Viktor´s svingfilosofi:

Keep It Simple, alla människor är olika med olika svingar och olika svingproblem, men det finns en position som är av betydelse, impacten (bollträffen).

Ålder: 41
Viktigaste Klubban I Bagen: Puttern
Favorit Mat: Crispy beef
Intressen: Golf
Bästa Banan: TPC Sawgrass
Största Merit: 1:a European Boys Championship 1992
Idol: Ben Hogan


Röster om Viktor och VG Golf Academy

Alex_IMG_9322__WAlexander Norén

Jag har känt Viktor nästan hela mitt liv och han har alltid hjälpt och stöttat mig. På senare år har vi jobbat hårt tillsammans och jag har haft otrolig hjälp av hans kunnande inom hela spelet. Han är noggrann som tränare och jag gillar att han varit väldigt duktig spelare själv.

 

Per-Ulrik Johansson

Viktor har gått en lång resa, från spelare på Touren till att genomföra TU (tränarutbildningen). Nu är han: tränare för de bästa undomarna i Sverige på golfgymnasiet, bedriver utbildning på närspel ihop med Henrik Lundqvist (en kurs som är extremt populär),head pro på Haninge GK, tränare till spelare på Nordea Tour, Challenge Tour samt Europa Touren med b.l.a Alex Noren. Själv tycker jag han är ett riktigt bra bollplank för mig när jag tränar eller ringer från något land och undrar om någon detalj i spelet.
Det som är riktigt coolt med Viktor är att han är extremt bra på att visa slag för sina spelare. Speciellt när det gäller närspel. Han slår ofta bättre slag än de flesta spelare på Touren runt greenerna och sen kan han förklara det på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Det som också är utmärkande för Viktor är hans vilja att alltid vilja lära sig mer. Han har en grundidé men är flexibel på sin väg, som kommer att leda till något ännu större än vad han är idag. De två sistnämnda tycker jag är de viktigaste egenskaperna hos en golftränare. Det nästan alla andra tränare saknar…

Fredrik Henge

Det absolut bästa med Viktor är att all närspelsteori och tekniksnack backas upp med ett fakta och ett praktiskt utförande. Jag har själv utvecklats enormt sedan jag började träna med Viktor, men framförallt har jag fått glädjen och motivationen för golf igen.