huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

PGA Distrikt Syd

PGA Syd/Väst Pro-Am Halmstad Gk 11:e september

För tredje året i rad spelades vår ”Joint Venture” ProAm tillsammans med PGA Väst på Halmstads GKs Norra Bana. Nitton förväntansfulla lag kom till start denna blåsiga höstdag.

Hemmapron Henrik Staff tillsammans med kollegerna från Väst stod för en perfekt organiserad dag.

I lagtävlingen segrade Lag Tegelberga med Christoffer Wahlgren i spetsen. På andra plats kom tävlingens sponsorlag Titleist tillsammans med Falsterbos David Leet.

På utmärkta 69 slag och kunde Båstads Håkan Svensson notera en ”Hat Trick” av vinster i Pro klassen. På andra plats kom Partilles Patrik Skoog på 70 slag.

Ett stort tack till Halmstad GK, PGA Väst och Titleist.

Ledande resultat

Håkan Svensson 69
Patrik Skoog 70
Claes Björklund 71
Raimo Sjöberg 71
Henrik Staff 71
Christoffer Wahlgren 72
Tomas Setterhill 72
David Leet 72


DM Trelleborgs Gk 4:e september

 Måndagen den 4/9 2017 på Trelleborgs GK skulle komma att bli en historisk dag, Olyckligt vetandes om detta så kom det 14 PGA Professionals som skulle göra upp om det prestigefyllda Distriktmästerskapet i PGA Syd, trots att de flesta väderleksrapporter visade ostadigt väder blåst och regn. Årets värd var PGA Pro Lars Lindh och Trelleborgs Golfklubb.

De personer som utmärkte sig lite extra denna dag var Lars Lindh som gick på banans par, Christoffer  Wahlgren -2 (69 slag) men framför allt Isabella Ramsay som slog damernas banrekord på Trelleborgs Gk med att gå -7 under par (64 slag). Isabella som startfältets enda kvinna så visade hon herrarna vart skåpet skulle stå på Trelleborgs GK

Ledande Resultat

Isabella Ramsay 64
Christoffer Wahlgren 69
Lars Lindh 71
Håkan Svensson 73
Joakim Johansson 73


Matchspelsmästerskap Höganäs Gk 21:a augusti

Det såg ut att bli en stormig och regnig matchspelsdag på Höganäs GK där vår värd PGA Professional, Peter Ohlsson bjöd på en fantastiskt  trevlig bana som krävde att man höll tungan rätt i mun.

Det var 10 st anmälda men det blev bara 9 som kunde spela pga av sista minuten sjukan (trasig rygg).

På grund av det bristande deltagandet så valde tävlingsledningen i samråd med deltagarna att göra tävlingen till en slagtävling över 18 hål  istället. Detta gjorde tävlingsdagen till en mer social tillställning där vi fick möjligheten att spela och utbyta fler/ mer erfarenheter tillsammans.

Ledande resultat

Christoffer Wahlgren 71
David Andersson 73
Henrik Johansson 73
Anders Larsson 73
Måns Lundberg 73
Mark Dewdney 73
Peter Lööw 73


Titleist PGA 4-Ball Champioship. PGA National Links 12-13 juni.

25 par från hela landet samlades för att göra upp om årets Mästerskap. Första rundan spelades som en ProAm tillsammans med PGA Nationals Business Club. Skåne bjöd på extremt tuffa förhållanden under båda speldagarna med stundtals stormliknade vindar. Efter första dagens spel var det ”Skåningarna” Dale Harris och Joakim Johansson som hade behärskat förhållandena bäst av alla. De ledde med ett slag förr tre par. Under andra dagen var banan något mer lättscorad och 66 slag noterades av paren Brattberg/Warenius, Svensson/Brorsson och Erlandsson/Detterberg. Bokskogens Martin Erlandsson tillsammans med vapendragaren Mikael Detterberg kunde därmed försvarar sin titlel, ett slag före Olsson/Wahlgren och Brattberg/Warenius. Dale Harris är fortfarande ledaren på Syds Order of Merit efter sin femte plats.

Ledande resultat

Martin Erlandsson/Mikael Detterberg  136

Peter Brattberg/Marcus Warenius  137

Christoffer Wahlgren/Martin Olsson  137

David Leet/Isabella Ramsay  138

Dale Harris/Joakim Johansson  139

 


Grants Klubba Rya Gk 22:e maj

För andra måndgen på raken var det tävlingsdax för PGA Syd, denna gången på vackra Rya vid havet. 19 spelare kom till start och kunde njuter av det fina maj vädret och en klassisk bana. Morgonens ”ShotGun” start gjorde att deltagarna kunde njuta av en gemensam lunch efterspelet.

Bäst för dagen på sin första start för säsongen var Tegelbergas Christoffer Wahlgren på utmärkta 69 slag. Hinton Golfs Henrik ”Hank” Johansson spelade bra även denna veckan och blev tvåa på 71 slag. Tredje plasten delades av Båstads Håken Svensson och Söderslätts Simon Malmberg.

David Andersson tackade värdklubben för sin gästvänlighet och påminde alla om att nästa tävling är PGA Titleist 4 Ball.

Ledande resultat

Christoffer Wahlgren 69

Henrik Johansson 71

Håkan Svensson 72

Simon Malmberg 72

Anders Larsson 73

Måns Lundberg 73

Daniel Lindgren 73


Deltävling nr 2 på Lakes Course

18 spelare kom till start för årets försa individuell tävling. Lakes Course var uppsatt med tuffa flaggplaceringar och det blåste en ”stiff breeze” för att utmana deltagarna.

Spelet flöt på bra och nästan alla bollar var färdig spelade på knappt 4 timmar. Spelstandarden var hög och det krävdes en score på 2 under par för att vinna prispengar och 3 under par för en pallplats. Allra bäst för dagen var Romeleåsens Dale Harris med en imponerande rond på 67 slag. Det räckte till en två slags vinstmarginal över Örestads Anders Larsson och Hintons Henrik ”Hank”Johansson. Bra spelat gentelmen.

Ett stort tack till John Grant och alla personal på PGA National för en väl genomförd tävling.

Ledande resultat.

Dale Harris  67

Anders Larsson 69

Henrik ”Hank” Johansson 69

isabella ramsay 70

André Svensson 71

Johan wahlqvist 73

Daniel Lindgren 73


4 Ball Bästboll,  Flommens GK den 24:e april

 Distrikt Syd startade säsongen enligt tradition med en 4-boll bästboll. 11 par hälsades välkomna av klubbens nya HeadPro Petter Bengtsson innan lagen begav sig ut till sina starthål. Näset bjöd på extremt tuffa förhållanden med hårda vinda som uppmättes stundtals till 17m/sek och några regnskurar. Man vet att det blåser när man måste bedöma vindriktningen innan man läser linjen på greenerna!!

Paret Adam Mednickson / Christofer Blomstrand från grannklubben Falsterbo hittade spelet och hade kanske en viss erfarenhet av links golf och spel i stark vind. De gjorde smått otroliga 7 birdies och kom in på 68 slag som räckte till en tvåslags seger över Joakim Johansson och Dale Harris.

Spelarna samlades åter i klubbhuset efter spelet för en gemensam lunch och prisutdelning. Tack till Flommen för en tuff bana och Er gästvänlighet.

Ledande resultat;
Adam Mednicksson /Christofer Blomstrand 68
Dale Harris/Joakim Johansson 70
Niclas Johansson/Gustav Åkesson 71
Daniel Lindgren/Simon Malmberg 72
David Leet/Isabella Ramsay 73
Martin Olson/Peter Lööw 76