huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

PGA Summit 2020

 

Det är dags att anmäla sig till  2020 års PGA Summit. 4-6 mars är datumet.  Summiten är en viktig mötesplats där vi som PGA kollegor nätverkar, utvecklas och har roligt. Förutom att träffa kollegor och kanske få lite tid i hotellets fantastiska spa, så kommer en rad intressanta föreläsare att presentera information som kommer hjälpa dig i din yrkesroll.  Platsen är som vanligt Hotell Tylösand.

Den inledande förmiddagen (onsdagen) genomför vi tillsammans med GAF och golfträffen.

Temat för dagarna är ”The Power of Knowledge”. 

Det är första gången på mycket länge som vi presenterar ett program med bara svenska föreläsare vilket vi är otroligt stolta över. Vi har även valt att  fokusera innehållet på träning och utveckling av golfspelare.

Då PGA får fler och fler medlemmar som verkar som klubbchef eller har annan ledande befattning tar vi ett ”nytag” av vår Golf Management Summit, och tillsammans med GAF erbjuder en tvådagarsutbildning som går parallell med vår ordinarie Summit, vilken är inriktad på management.  Mer information kommer inom kort.

Nedan hittar du programmet för Summiten 2020.

 

Program           Kursavgift           Rumspriser           Föreläsare           Anmälan- o Rumsbokning


Program

ONSDAG

09:00 Kaffe står serverat
Mingla och träffa kollegor och PGAs partners
09:30 Öppning av årets Summit
09:30-12:30 Goda relationer vad ger det dig?
Annika har över 30 års erfarenhet av möten med människor och är idag specialiserad på att hjälpa människor att få ännu bättre relationer med sina arbetskamrater, sin familj och vänner. Fokus på alla föreläsningar och föreställningar är hur vi ska få samarbetet och kommunikationen att fungera. Trots våra olikheter, svagheter och mänskliga tillkortakommanden. Men också hur vi ska bli bättre på att nyttja varandras styrkor och glädjas åt vad vi kan åstadkomma tillsammans
Annika R Malmberg
12:30-13:30 Lunch/mingel med partners och kollegor
13:30-14:30 Golfteknik mina preferenser
Hur bör olika typer av golfare svinga? Är det skillnad för nybörjaren, medelgolfaren, elitgolfaren? Vilka modeller och metoder finns det och vad har dom för styrkor och svagheter?
Niklas Eriksson
14:30-14:45 HTU examensarbete presentation 1 HTU 17-20
14:45-15:15 Paus
Kaffe, vatten, frukt & mingel
15:15-16:00 Tryck och kraft: Hur skapar vi kraft i vår golfsving
Källan och nycklarna för att hitta din kraftkälla.  Erik Blomqvist
16:00-16:45 Att framgångsrikt sälja sponsring
Öka din attraktionskraft och var mer värdeskapande för din klubb/anläggning via att effektivt och framgångsrikt paketera, sälja och följa upp sponsring.
Göran Tyrsing
18:00-19:30 Golfmingel i Leffes
En informell mötesplats för deltagarna på PGA Summit, Golf Management och Golfträffen.


TORSDAG

08:30-09:45 The Return of Christer Olsson/ Livet är ett tillsammans projekt
Christer återkommer för fjärde gången till vår Summit. Den här gången går vi in på nyttan att vara omgiven av olikheter. Christer trollbinder, och är en av de mest uppskattade föreläsarna vi haft fördelen att lyssna på under PGAs Summit.
Christer Olsson
10:15-11:30 Träna och leda golfare med funktionsnedsättningar. Paragolf –  att se möjligheterna
Det är inte ovanligt att vi undervisar golfare som har någon form av funktionsnedsättning. Daniel och Per ger ovärderlig information från deras långa erfarenhet att träna och leda golfare med funktionsnedsättningar med fokus på utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar
Daniel Stark och Per Sjöberg
11:30-12:00 HTU Examensarbete presentation 2 och 3
HTU 17-20
12:00-13:30 Lunch / mingel med partners o kollegor
13:30-15:00 Framgångsrik spelarutveckling: Nycklarna till framgång
Vad krävs för att skapa ett vinnande lag utav individer. Fredrik har coachat Sveriges mest framgångsrika landslaggrupp. Här berättar han sina tankar om vad som krävdes. Du kommer ta med dig saker som du direkt kan applicera på din verksamhet hemma på klubben.
Fredrik Wetterstrand
15:00-15:30 Paus
Kaffe, vatten, frukt och mingel
15:30-16:30 Workshop: Golfutveckling/golfsupport
Nyheter i PGAs verksamhet. Vi diskuterar kring viktiga frågor inom golfen som har stor påverkan på dig och verksamheter runt om i Golfsverige. Exempel: Vägar in i golfen, Women’s PGA Cup etc.
PGA/SGF
16:30-18:30 Tid för Spa, mingel och erfarenhetsutbyte
18:30 PGAs Årsmöte
19:45 Årsmötesmiddag

FREDAG

09.00-10.00 Golfarens fysiska förmåga att svinga en klubba
Vilka problem ser Jonas är vanliga för olika kategorier golfare. Hur arbetar Jonas med vanligaste styrke- och rörelsehindren?
Jonas Jonasson
10.00-10:30 Paus
Kaffe, vatten, frukt och mingel
10:30-11:00 +150 Mph club head speed: En världstreas berättelse
Emil berättar om hur han tränar, tanker och vad som skapat honom till en av världens absolut mest långtslående människor.
Emil Rosberg
11:00-11:30 Kropp, rörlighet styrka och teknik:
Vad är det i Emil sving som för att han slår så långt. Vad kan vi göra för att få honom att slå ännu längre? En interaktiv diskussion om kropp, rörlighet, styrka och teknik.
Expertpanelen och Summitdeltagarna
11:30-12:00 Kropp, rörlighet styrka och teknik 2:
Vilka är och hur löser vi de vanligaste problemen hos golfare? Jonas och Niklas analyserar svingar och diskuterar lösningar.
Jonas Jonasson och Niklas Eriksson
12.00-13.30 Lunch/mingel med partners och kollegor
13:30-14:15 Kropp, rörlighet styrka och teknik 2: (forts)
14:15-15:00 Hur skapar vi golfare?
En interaktiv paneldebatt om vilka förutsättningar som krävs för att vi skall skapa golfare. Vad är en golfare? Vad krävs för att man stannar i golfen? Hur långs bör man slå? Vilka arenor skall vi erbjuda? Är några av frågorna.
Avslutning årets PGA Summit Marcus Lindell och Johan Hampf

Kursavgift

Kursavgiften för PGA Summit är 2295:- + moms och betalas mot faktura från PGA.
I avgiften ingår lunch onsdag – fredag samt Årsmötesmiddag.
Detta pris gäller fram till och med den 6:e februari. Därefter är avgiften 2800:- + moms.

PGA Summit är öppen endast för PGA medlemmar samt speciellt inbjudna gäster.


Rumspriser

Varje deltagare ansvarar för sitt boende. Hotel Tylösand erbjuder mycket förmånlig logi. För del i dubbelrum onsdag – fredag två nätter, är priset 2695:-. För boende i enkelrum är priset 3540:-. Boende bokas via hemsidan senast den 4 februari. Du hittar samtliga rumsalternativ och priser här: Priser boende 2020_W

 


Anmälan

Du anmäler dig via formuläret här


Föreläsare

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg är en i särklass unik talare, artist och författare som trollbinder sin publik. Få kan som Annika beskriva människors olikheter och med sådan humor och värme visa hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du. Hon är dessutom en av endast ett fåtal talare i Sverige som lyckats uppnå nivån platinum på speakerrating.com och kan numera titulera sig Superkommunikatör.

En relationsexpert som gör skillnad

Annika har över 30 års erfarenhet av möten med människor och är idag specialiserad på att hjälpa människor att få ännu bättre relationer med sina arbetskamrater, sin familj och vänner. Fokus på alla föreläsningar och föreställningar är hur vi ska få samarbetet och kommunikationen att fungera. Trots våra olikheter, svagheter och mänskliga tillkortakommanden. Men också hur vi ska bli bättre på att nyttja varandras styrkor och glädjas åt vad vi kan åstadkomma tillsammans.


Niklas Eriksson

Jag driver A6 GolfCenter på A6 Golfklubb. Min bakgrund är som proffs mellan åren 1997-2004 innan jag bytte karriär och blev tränare.

Har haft förmånen att få besöka och träna under några av världens bästa tränare och självklart är jag väldigt influerad av min store förebild, Mr Mac O Grady.

Min filosofi är väldigt enkel:

Efter en lektion ska bollen flyga bättre. Om du kommer till mig med en slice så flyger bollen rakt när du går därifrån.

Jag fick frågan av en av mina elever ganska nyligen: “Vad tycker du är framgångsreceptet för att få den stora massan att bli bättre”?

Mitt svar: “Den stora massan behöver mindre information, på en enkel teknisk nivå, men den behövs ofta och glöms ofta bort”


Erik Blomqvist

PGA Professional

Balance Golf Rörelsespecialist

Erik är en nyfiken, driven och engagerad golftränare som har dedikerat sitt liv till golfen.

Det hände något under studietiden i USA när Erik konfronterades med olika information från anatomiläraren respektive golftränaren. Den vitt skilda informationen skapade en otrygghet som senare gjorde att Erik lade av med sin golfsatsning. Väl hemma i Sverige igen så bestämde sig Erik för att gå PGA TU. Då möttes Erik av samma ovisshet. Det gjorde att Erik beslutade sig för att fördjupa sina kunskaper för att få en bättre förståelse vad som verkligen händer i golfsvingen och vad som är individuellt viktigt för att spela bra golf.

15 år senare så har Erik startat Balance Golf som bla tagit fram en rörelsemodell som förklarar varje golfares kroppsliga förutsättningar, en individanpassad arbetsplan och ett utvecklingssystem för golf.

Erik är den förste i världen som mottagit certifieringen från Swing Catalyst som utbildare inom kraftutveckling. Erik har jobbat med kraftplattor sedan 2011 och mätt över 3000 människor. Eriks presentation kommer att handla om just innebörden av kraftutveckling och hur den direkt påverkar grepp, uppställning, bollplacering, sikte och varje individs olika svingrörelse.

Varje människa är unik, likaså golfsvingen.


 

Göran Tyrsing

Göran har coachat fram guldmedaljer i JSM  i både herr-, dam- och klubblags klassen men är kanske mest känd för att ha  drivit en golfklubb ekonomiskt framgångsrikt, byggt hotell och skapat en av Sveriges mest expansiva sponsorklubbar med över 130 st företag.

Ekonomi studier vid Lunds Universitet    1987-1990

PGA ass. Pro Örestads GK                        1990-1991

PGA Pro Nybro GK                                   1992-1995

PGA Pro Ågesta GK                                  1996-1997

PGA Pro Ringenäs GK                               1998-2006

VD Ringenäs Golf AB                                2006-2016

Kanslichef SGA                                         2016-


 

Christer Olsson

Christer är fiskarsonen som gjort sunt förnuft till sin affärsidé och startade 1991 Utvecklingspoolen. Idag är han ägare till Christer Olsson Group, Kandidata, Act to Perform och en av grundarna till Awesome Group. Han är en av Nordens mest anlitade föreläsare och har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke och inte minst till handling.

Christer har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han är dessutom coach till några av Nordens mest erfarna ledare. Christers framgång ligger i att han talar enkelt så att du kan förstå och sedan kan gå hem och göra skillnad oavsett om det handlar om dig själv, din relation eller organisation. Hans ambition är att så Tankefrön och att du skall gå från att Veta till att Göra. Det handlar om utveckling och att vara en prövande levande människa. Han står fast för att allt som inte är under utveckling är under avveckling behålla är en farlig strategi.

Christer är också författare till succéböckerna Vart är Du på väg – Och vill du dit?, Du läcker vad du tänker, samt hans senaste bok som kom i januari 2017
Du lever så länge du lär – från veta till göra


Daniel Stark

PGA Professional
Halmstad GK

Har arbetat som pro sedan 1995 med alla typer av golfare med eller utan alla kroppsdelar.

Klubbar jag arbetat på är Wermdö GCC 1995- 2003 och Halmstad GK från 2004.

Daniel har sedan 2004 varit coach för Swedish Golfteam Paragolf.

Hans spelare har vunnit flera EM och VM guld , men framförallt har han skapat förutsättningar i samhället för mina spelare. Genom golfen har vi skapat en plattform för det normala livet. På golfbanan är alla lika är något vi jobbar med i laget.

Extremt givande att hitta lite nya lösningar på svingen efter spelarens möjligheter.


Per Sjöberg

Ordförande i Paragolfgruppen SGF
Coach för Paragolflandslaget Kategori 2 (Utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar)

Klassificerare för tävlingslicens för Paragolf Tour Kategori 2
Central tävlingsledning för Paragolf Tour
Utbildare i Paragolf på PGA HTU
Klubbrådgivare vid igångsättande av Paragolfverksamhet
SGF projektledare för EGA:s inviduella EM i Paragolf 2020 på Bokskogens gk
Utvecklare av Paragolf på Kallfors golfklubb sedan 2002
40 års yrkesmässig erfarenhet av målgruppen.

 


Fredrik Wetterstrand

Fredrik Wetterstrand har en gedigen akademisk idrottsutbildning och arbetar idag brett inom svensk golf. Fredrik är coach i landslagsverksamheten, tränare på Aspero Idrottsgymnasium och Högskolan med idrottsinriktning Scandinavian School of Golf.

Fredrik har dessutom gjort sig känd för en bredare massa genom sina böcker ”Golf – tankar du inte tänkt” och ”Golfens Psykologi”. Under lång tid har Fredrik också skrivit krönikor i Golf Digest.

Under Fredriks ledning har Aspero i Halmstad utvecklats till ett av landets mest populära regionala golfgymnasium. Fredrik har också varit drivande i utvecklingen av School of Golf som är unikt för svenska förhållanden, en möjlighet att kombinera studier med idrott på ett sätt som normalt bara finns i USA. Genom framgångarna för spelarna i de olika verksamheterna skapas i Halmstad i allmänhet och runt Halmstad Golf Arena i synnerhet en vinnande miljö som attraherar spelare även utanför de båda skolorna. Som exempel återfanns under 2015 fem tidigare School of Golf-elever på Ladies European Tour.

Fredrik är en hängiven tränare som gärna deltar i debatter kring träning, han har under många år verkat som föreläsare på tränarutbildningen, han har vid flera tillfällen föreläst på PGA Teaching & Coaching Summit och han besöker regelbundet klubbar runt om i landet för att berätta om träning.

Han tjänar med sin breda verksamhet som ett utmärkt föredöme för alla medlemmar i PGA.

Fredrik fick PGA Future Fund Club Pro of The Year Award 2015.


Jonas Jonason

onas startade sin karriär som PGA Professional och vidareutbildade sig senare inom Ortoped medicinsk terapi, Funktionsmedicin och Elitträning. Utbildad utifrån ett holistiskt synsätt har fött Jonas tanke och nyfikenhet till att förstå hur olika system i kroppen är beroende av och fungerar tillsammans för att öka prestation, skapa friska och välmående individer till att uppnå stordåd.

 

Innan Jonas startade Elitcenter jobbade han som Elittränare på STAC i Ronneby med specialitet inom sports performance och rehabilitering. Jonas är en del av utbildningsteamet för STAC Academy och CHEK Institute som utbildar inom rehabilitering, träning och holistisk livsstils coachning i Sverige och Europe utifrån en holistisk approach gällande hälsa, träning och välmående. Han har förmånen att utbilda personliga tränare, fysioterapeuter, kiropraktorer, naprapater och osteopater i STAC och CHEK Processen.

Jonas bakgrund som PGA professional i kombination med sin djupa förståelse i hur kroppen fungerar och vilka krav som ställs på spelaren för att skapa funktionell, hållbar och presterande golfkropp. Jonas hjälper spelare av alla typer genom att kvalificera och uppgradera kroppen utifrån golfens unika kravprofil. Han har jobbar med unga talanger såväl som etablerade spelare på Europa oh PGA touren och har bland annat tränat spelare som Alexander Björk, Alexander Norén och Peter Hansson


Emil Rosberg

PGA QT Professional

”Jag har alltid tyckt att det har varit kul att dela med mig av min kunskap inom golf och gillar att se när folk lyckas att nå sina mål!”

Emil började utbilda sig 2018 till PGA tränare och går just nu sista delen på PGA:s HTU (Högre tränarutbildningen) och tar sin examen 2021.

Emil har spelat golf och tävlat i hela sitt liv, när han var 18 år slutade han dock sin satsning på att bli världens bästa golfare och bytte fokus till att slå längst i världen. Emil har vunnit 8 gånger på internationella Long Drivetouren och kom 3a på årets världsmästerskap som gick av stapeln i Dallas USA. Spelar idag på HCP 0,3.


fler överraskningar kan dyka upp….