huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

Spela och träna – från studion till score

Att utveckla sitt spel kan göras på flera nivåer. Från fys, rörelse, slag, spel och vidare till tävling. Den här kursen fokuserar framför allt på träning av de delar som inte är teknikrelaterade, men som ändå är viktiga för att få tekniken att också bli till slag, spel och score. Vår övertygelse är att tränare både kan vidga sin roll och bättre hjälpa spelare till utveckling genom att erbjuda kunskap, träning och utbildning hela vägen till score.

Vi kommer att beröra områden som spelförståelse, inlärning, feedback och träning. Mer specifikt kommer vi att både teoretiskt och praktiskt ge insikt i hur man kan genomföra träningspass och tester i syfte att få olika effekter och för att hjälpa spelare att lyfta spelet till nästa nivå. Vi tror att kursen kommer att bidra till att tränare kan utveckla både individuella lektioner och grupplektioner.

Level 1: 11-13 oktober.

Level 2: 8-10 november

Plats: Halmstad Golfarena

3 dagar i respektive utbildning

Du skall ha med dig:

Kläder för golfspel oavsett väder

Golfklubbor

Anteckningsmaterial

5500 kr plus moms för Level 1

5500 kr plus moms för Level 2

För Level 1 skall du vara PGA Golf Professional eller PGA Qualified Trainee

För Level 2 skall du ha genomgått Level 1

 

Fredrik har i snart 20 år ägnat en stor del av sin tid till att utbilda satsande spelare inom ramen för landslag, golfgymnasium och högskola. Mycket av framgången har sin bakgrund i väl genomtänkta träningspass för grupper och individer, men också i fördelen att kunna följa spelare från träning till tävling och tillbaka till träning igen. Erfarenheten från den resan går med fördel att omsätta till träning även för spelare på lägre nivåer, vilket är tanken med denna kurs.


 

Marcus har en bakgrund som mental coach i golf och jobbar idag inom Swedish Golfteams Performance team som mental expert. Han har under flera år varit mental coach för de spelare som idag ingår i damlandslaget. Marcus är doktor i psykologi och jobbar till vardags på Försvarshögskolan där han undervisar och forskar inom ledarskap, gruppsykologi och prestationspsykologi. Med sin bakgrund inom både golf och militären kan han bidra med kunskap om hur man tränar effektivt för att det ska fungera i pressade lägen, men också förmedla hur man kan jobba med de mentala faktorer som har störst betydelse för golfspelare.

Sista dag för anmälan  är 10 september

Anmälan

Vid frågor kontakta:

 

Sofia Strindholm, utbildningsansvarig PGA
sofia@pgasweden.com
070-8584230