huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

Ground and pound – Faktabaserad teknikutbildning från mark till träff

 

Är du intresserad av faktabaserad teknikträning? Välkommen att analysera tekniktrender och åsikter, baserat på biomekanik, anatomi, fysik, den senaste forskningen och studier gjorda på skickliga spelare.

Deltagarna kommer att praktiskt arbeta med dubbla kraftplattor, ”tryckmatta”, 3D, videos och Trackman för att mäta, analysera och dra slutsatser av svingtekniker från mark till träff.

Denna utbildning är en distriktsutbildning (ERFA-träff) i PGA´s utbildningsprogram. Vi genomför denna tillsammans med Dr. John Hellström, Swedish Golf Team och Ronnie Andersson, PGA tränare/coach på RIG Gymnasiet Golf Uppsala.

Välkommen till en faktabaserad och praktisk utbildning i teknik från mark till träff!

 

24 februari

Detta är en 1-dagsutbildning som äger rum i Inomhuslokalerna där RIG Uppsala tränar under vinterhalvåret - Vattholmavägen 95, Uppsala.

Du ska ha genomgått PGAs Högre Tränarutbildning

1000 kr ex moms, inkl lunch och fika

Avbokningsregler:

Observera att anmälan är bindande
100% återbetalning vid avanmälan 4 veckor innan start .
50% återbetalning vid avanmälan 2 veckor innan start.
Avanmälan mindre än 2 veckor innan ges ingen återbetalning.

John Hellström och Ronnie Andersson

John har biomekaniskt mätt och analyserat tekniker åt mängder av spelare i världstoppen (med högsta ranking i poäng/pengar, Strokes gained & GIR, Slaglängd etc.). Han blev utsedd till PGA Teacher of the Year 2008, har skrivit flera böcker och forskningsartiklar om golf, samt är internationellt anlitad föreläsare. John är den enda som doktorerat i golf i Sverige och kallas i folkmun för Doctor Golf.

Ronnie är verksam på Riksidrottsgymnasiet för golf i Uppsala, som han startade 2003 och har utvecklat sen dess. Som PGA tränare på RIG är Ronnie van att jobba både med olika spelare, tränare, specialister och idéer kring teknik för golfens olika slag. Med sin gedigna högskoleutbildning mot idrott gör Ronnie regelbundet systematiska mätningar, analyser och träningar på samma spelare över flera år, för att bättre dra slutsatser om träningens effektivitet.

John och Ronnie har gjort biomekaniska svinganalyser tillsammans på RIG Uppsala i ca 15 år, kombinerat olika mätutrustningar för att analysera spelarnas teknik. Under senare tid har dom gjort nya statistiska analyser bl.a. på samband mellan markreaktionskrafter med dubbla kraftplattor, 3D uppmätta svingrörelser, samt träff och bollflyktsdata. Det har gett nya rön, relaterat till skadeprevention, bollflyktskontroll och slaglängd, som kommer att diskuteras under träffen.

Min/Max 8 deltagare. Krävs 8 deltagare för att säkerställa utbildningen.
Anmälningsordning gäller vid överanmälan.

Anmälan

Vid frågor kontakta:

 

Sofia Strindholm, utbildningsansvarig PGA
sofia@pgasweden.com
070-8584230