1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA Junior Championship är en tävling för de bästa juniorerna i Sverige

Förväntansfulla spelare anlände tidigt på morgonen till Landskrona Golfklubb för att göra sig redo för tävling. Minutiösa förberedelser med stort fokus. Det är idag det gäller. Touriga scorekort, bollpyramider på rangen och exklusiva startkit var bara några av upplevelserna.

Det var en magisk dag med perfekta förhållanden. Näst intill vindstilla, klarblå himmel och en bana i utmärkt kondition. På första tee välkomnades spelarna av Titleist för en fullständig utrustningscount.

PGA Junior Championship är en tävling för de bästa juniorerna i Sverige och formatet ska vara så likt en proffstävling som möjligt. Vår ambition är att hjälpa juniorerna att förbereda sig inför vad som komma skall eftersom vi vet att många av dem kommer att ta ett steg in i proffsvärlden. Därför var caddies givetvis tillåtet, vilket många av spelarna hade.

Det var en lång och varm dag. Glädje blandades med besvikelse. Applåder till följd av imponerande slag. Att vi har lovande juniorer är uppenbart.

Till slut var det Max Montgomery Strandberg från Flommens GK som vann pojkklassen efter en imponerande upphämtning. Han slutade två slag före tvåan Olle Torstensson, från Halmstad GK och på tredjeplatsen kom Melker Bohlin, Göteborgs GK.
Till segerintervjun.

Johanna Sjursen från Delsjö GK gick ut som ledare i flickklassen inför andra varvet och lyckades att försvara ledningen. Hon avslutade åtta slag före andraplacerade Ebba Thalén, från Halmstad GK. Trea blev Ebba Liljeberg, Vasatorps GK.
Till segerintervjun.

Till resultatlistan