1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Atlevi: ”Vi hade en härlig fight”

Han har en fantastisk karriär bakom sig och har tävlat mot spelare som många av oss bara drömmer om att få möta. När Magnus Persson Atlevi bestämde sig för att pausa sin proffskarriär, så tog han beslutet att satsa på tränaryrket och ansökte till PGAs tränarutbildning. Ett karriärval som även skulle få en oväntad positiv inverkan på hans eget golfspel.

Som regerande mästare ställde han upp i årets upplaga av PGA Professional Championship. Och uppgiften att försvara titeln blev allt annat än enkel. Han inledde tävlingen på 71 slag, och följde upp med en imponerande 70-runda andra dagen. Detta gav honom en plats i ledarbollen tillsammans med Steven Jeppesen och Johan Bjerhag, som alla hade siktet inställt på samma sak – att vinna.

Och spännande skulle det bli.

Under finalvarvet gjorde han några fler missar än tidigare varv. Han tappade, fick kämpa sig tillbaka – och när trion slog ut på det sista hålet så var han i delad ledning med Steven. Efter fint spel så avslutar båda med par och herrklassen gick till särspel. Denna gång sänkte han putten för birdie – och avgjorde efter en härlig fight.

Han försvarade titeln och får även ett wildcard till herrarnas PGA Mästerskap 2024.

Resultat Herrar

Segerintervjun