1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Caroline Skager utmanar proffsen: ”Roligt men nervöst”

I veckan är det dags för damernas PGA Championship Gothenburg på Albatross GK och bland de tävlande finns PGA Professional Caroline Skager. Givetvis var vi tvungna att känna henne på pulsen inför tävlingen.

Hur känns det att få möjligheten att spela i en så prestigefylld tävling som PGA Championship Gothenburg?
Det är en stor ära. När jag fick beskedet blev jag otroligt glad, samtidigt som jag blev lite stressad över att tävla på denna nivå. Men jag ser det också som en möjlighet att växa både som spelare och tränare. Att hantera stress och nervositet är en del av spelet.

Vad ser du mest fram emot?
Att få återuppleva den unika atmosfären. Att vara i den miljön och känna tävlingsadrenalinet. Det finns inget som kan jämföras med den känslan av förväntan och nervositet och att få uppleva detta igen är något jag verkligen ser fram emot

Vilka är dina förväntningar inför tävlingen?
Att verkligen försöka njuta av varje ögonblick och att må bra på banan. Tidigare har tävlingssituationer ibland känts jobbiga och stressande, men nu ska jag försöka att ha kul och njuta av upplevelsen. Oavsett resultatet kommer jag att ta med mig värdefulla lärdomar, och jag hoppas kunna använda dessa för att fortsätta utvecklas som spelare och tränare.

Hur motiverar du dig själv?
Min kärlek till golf är den största drivkraften och genom att påminna mig själv om min passion, sätta tydliga mål och uppmärksamma framsteg, kan jag hålla motivationen uppe och fortsätta sträva framåt.

Vilka nyckelfaktorer tror du kommer att vara avgörande för din framgång under tävlingen?
Framför allt att vara i nuet och ta ett slag i taget men även genom att vara tacksam och glad för denna möjlighet att få spela.

Vad hoppas du att få ut av tävlingen, oavsett resultatet?
Först och främst är jag glad och stolt över att jag vågade anta utmaningen. Man lär sig alltid något nytt om sig själv. Varje tävling är en chans att identifiera styrkor och svagheter i sitt spel för att utvecklas som golfspelare.

Hur tänker du använda erfarenheterna från denna tävling i din roll som tränare?
Mina elever gillar att jag är ute och tävlar och att jag förstår skillnaden mellan träning och spel. Det är stor skillnad och att ha egna tävlingsupplevelser är ovärderligt när man coachar. Jag kan dela med mig av konkreta exempel och personliga strategier som jag själv har använt för att hantera olika utmaningar.

Hur tror du att ditt deltagande kan inspirera dina elever?
Att våga tävla mer! Oavsett utmaning eller nervositet så vill jag uppmuntra dem att själva våga och prova sina färdigheter i en tävlingsmiljö. Att tävla ger ovärderlig erfarenhet och kan hjälpa dem att utvecklas som golfspelare.

Imorgon ser vi Caroline slå ut, sida vid sida med proffsen och vi önskar henne ett stort lycka till!

Till tävlingens hemsida