1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Destination Halmstad ny huvudpartner till PGA Junior ProAm 2024

PGA Junior ProAm är en unik rikstäckande juniortävling som arrangerades för första gången för snart trettio år sedan. Tävlingen är en av de största och mest uppskattade juniortävlingarna i landet och har fått otroligt stor uppmärksamhet både i och runt golfen genom sitt unika koncept – att få tävla i lag tillsammans med sin PGA Pro.

Med ny samarbetspartner vid vår sida är vi oerhört glada att presentera Destination Halmstad som vår nya huvudpartner till Sveriges roligaste juniortävling 2024, PGA Junior ProAm – Vägen till Halmstad.

– För PGA har Halmstad varit en stad av betydelse under lång tid och med den starka golfprofilen som kommunen har så känns samarbetet extra roligt. Det här är en tävling som ligger mig varmt om hjärtat då den har så många goda syften och ger så mycket till så många juniorer runt om i vårt land säger Johan Hampf, vd på PGA of Sweden.

Tävlingen spelas i 3 steg mellan landets alla klubbar, från klubbkval till distriktsfinal och vidare mot Sverigefinalen som detta år spelas på Holms GK mellan den 11-13 augusti.

– Vi är väldigt glada över att vägen till finalen i år går till Sveriges Golfhuvudstad, Halmstad. Vår ambition är att vi genom samarbetet med PGA of Sweden kan fortsätta att stärka kännedomen om Halmstad som golfdestination och samtidigt vara med och bidra till en positiv utveckling av juniorgolfen. Förhoppningsvis får spelarna några roliga och utmanande dagar där många härliga minnen skapas. Minnen som förhoppningsvis får dem att vilja komma tillbaka till Halmstad säger Camilla Axelsson, Chef Destinationsutveckling på Destination Halmstad.

Att vi mixar flickor med pojkar samt olika åldrar och spelstandarder bidrar ytterligare till det positiva värdet som tävlingen genererar för såväl individen, verksamheten på klubben samt för golfen i stort.

– Vi känner en stor ära och glädje att få vara värd för årets Sverigefinal och vi kommer att göra vad vi kan för att presentera en bana i toppskick, som passar både juniorgolfaren och PGA Pron säger Magnus Månsson som är klubbchef på Holms GK.

PGA Junior ProAm är inte enbart en tävling där juniorerna utvecklas genom tävlingsmomentet. Under dagarna då Sverigefinalen spelas integreras även utbildande förläsningar, sociala aktiviteter och spännande möten. Detta för att stärka plattformen för utveckling, kamratskap och spelglädje.

Sista anmälningsdagen är den 30 april 2024.

Till tävlingens hemsida