1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Det är dags för The Masters på Augusta

Masters

En av årets absolut största golfhändelser går av stapeln den här veckan, The Masters. Azaleorna står i full blom och hela inramningen känns perfekt.

94 spelare får pegga upp på torsdagen i årets första herr Major. Av dessa 94 har 18 spelare vunnit tävlingen någon gång. Ytterligare 12 spelare har vunnit en av de andra tre Majors. Däribland Henrik Stenson, The Open Champion 2016.

Banan, Augusta National Golf Club, 7 435 yards par 72, är designad av Bobby Jones med Alistair Mackenzie som co-designer. Varje år görs smärre förändringar, förbättringar på banan, men det är nu över 10 år sedan den förlängdes med extra yards. Fyra gånger mellan åren 1999 till 2006 förlängde man banan.  Dustin Johnson, rankad #1 i världen, pekas i förhandssnacket ut som en av favoriterna. Andra som nämns är Jordan Spieth, som vann här 2015, var förra året 7 hål från att försvara sin titel. Fram till debaclet på 12e hålet var Jordan den förste att leda Masters sju ronder i rad. Rory McIlroy, som 2011 tappade en stor ledning på sista nio, försöker igen att slutföra en karriär Grand Slam. Jon Rahm, spanjoren som visat upp ett mycket stort spel den senaste tiden nämns också. Men The Masters vinner man inte från tee, det krävs ett närspel av högsta klass för att lyckas här, så då måste man nog ta med Phil Michelson i förhandssnacket. Och så klart hoppas vi här hemma på Stenson som har utlovat ett mer attackerande spel vilket han menar är rätt recept.

Men en som inte kommer till start är fyrfaldiga vinnaren Tiger Woods. I år är det hela 20 år sedan han vann sin första gröna kavaj.

Så sänds The Masters i TV

SVT startar sin sändning 21.00 på torsdag den 6 april och C More sin huvudsändning kl. 15.15 samma dag.