1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

”Det gjorde att jag kände mig hemma på touren”

Maja Stark

Maja Stark vid segern i PGA Championship i fjol.

Bara ett par veckor efter att hon blivit proffs vann Maja Stark i fjol PGA Championship på Tegelberga Golfklubb.
Segern blev katalysatorn till en framgångssaga. Stark har sedan dess vunnit tre gånger på Ladies European Tour, och har i helgen chans på en fjärde titel.
– Segern i PGA Championship gav mig självförtroende som gjorde att jag kände att jag hörde hemma ute på touren, förklarar hon.

I helgen avgörs Madrid Ladies Open på Europatouren för damer. I de tre senaste tävlingarna har Maja Stark kommit tvåa i två och vunnit en. Hon tillhör så klart en av de stora favoriterna till segern, och efter en runda delade hon ledningen.

Den viktiga första segern som proffs

Men backar vi bandet ett år var Maja fortfarande inte proffs och hade inte spelat in en enda krona.
Efter framgång i US Open både 2020 och 2021 valde hon att ta steget över till proffslivet, för att börja spela för sitt levebröd. Och redan den första tävlingen då hon spelade för pengar vann hon PGA Championship på Tegelberga Golfklubb.
– När jag tävlade som amatör handlade allt om att spela in rankingpoäng, och nu handlade det istället om pengarna. Jag kanske inte är tillräckligt girig för att det ska motivera mig mer, utan för mig var det faktiskt ganska lika, säger hon.

Men seger blev det och sedan bara fortsatte det för 22-åringen från Abbekås. Hon vann Creekhouse Ladies Open och sedan även Estrella Damm Ladies Open. Och i New South Wales kom alltså seger nummer tre på touren.

Maja Stark kommer inte att återvända till Tegelberga för att försvara sin titel i PGA Championship utan har istället valt att spela Europatour-tävlingen som samtidigt avgörs i de franska Alperna. Detta för att bevara sin plats som nummer 1 på Europatourens ranking.
Så när PGA Championship avgörs den 19-21 maj får vi istället hoppas se en ny framtida stjärna blomma ut.