1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Elin Arvidsson vinner efter rafflande avslutning

PGA Championship by Trelleborgs Kommun tillika PGA Mästerskapen, avslutades idag på fina Tegelberga GK. Det blev åter ett spännande mästerskap och årets PGA Mästarinna heter Elin Arvidsson, som efter en briljant avslutning, tog titeln med ett slags marginal före det nyblivna Proffset , Linda Lundqvist.

Elin vinner med scorerna 70,69,66 total  205 slag (-8).

Linda inledde tävlingen med att sätta banrekord, och följde upp den inledande ronden med fortsatt stabilt spel. Linda hade hela 7 slags ledning inför avslutningen. Det kan kännas som en betryggande ledning med alla vi som spelar vet att det är allt annat än lätt att ”bara” bevaka sin ledning och spela hem titeln.

Elin gick i näst sista bollen och kunde spela sitt eget spel hela vägen in i mål. När Elin slog i sin korta birdieputt på sista hålet var hon hel omedveten om läget.

Linda kunde via en birdie på sista hålet ta tävlingen in i ett särspel, och lyckades nästan. Elin kunde från klubbhuset se bollen stanna kvar ovanpå greenytan efter Lindas birdieförsök och kunde därmed titulera sig PGA Mästarinna.

Många passade på att följa tävlingen live via KlubbTV där den mycket kunniga, Martin Hardenberger, filmade och kommenterade de avlutande 9 hålen med fokus på  ledarbollen.

Vi fick en segerintervju med Elin efter tävlingen.

Det var många spelare som spelade mycket fin golf. Bland amatörerna så lyckades Meja Örtengren bäst och slutade på en hedrande 3e plats med resultatet 208 slag (-5)

Vi tackar Tegelberga GK med personal och alla klubbmedlemmar som ställde upp på och runt arrangemanget. Ett stort tack till Trelleborgs Kommun, tack till Sofia, Nichole och alla från Nordic Golf Tour och SGF som arbetade med tävlingen. Avlutande stort tack till alla spelarna och ett stort grattis till Elin.

Resultatlista för PGA Championship by Trelleborgs Kommun