1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Flommens golfbana i oktober kan vara riktigt besvärlig. Men inte när instruktörsmästerskapet avgjordes i går. Sol och lite vind bäddade för fina resultat. Bäst trivdes Sollentunas Niclas Björnsson som tog hem sitt första mästerskap.

-Jag har varit tvåa och trea förut.
Skönt att få vinna till slut, säger Niclas, som gick ut med sex slags ledning i finalronden. Det räckte med att han bevakade sin ledning och avslutade med 74 slag. Den som främst hotade, Christoffer Wahlgren, Tegelberga, fick inte i puttarna och kom in på 76. Halkade därmed ner i prislistan. Andraplatsen togs istället av Peter Grimfjord från Hook, som avslutade med 69, men var ändå sex slag bakom Niclas.
-Jag kände mig ganska trygg när jag gick ut. Det var skönt att ha en rejäl ledning, fortsätter Nicklas Björnsson. I dag puttade jag inte så bra, men spelet var stabilt. 25 000 kronor gav segern i VW PGA Open, eller ClubPro Mästerskapet. Dessutom en biljett till EM för instruktörer.
-Jag spelar inte så mycket nu för tiden. Vi har stor verksamhet på Sollentuna och mycket idrott. Det är egentligen bara Elitserien och det här mästerskapet som gäller. Annars håller jag mest till på rangen.
Den riktiga tävlingskarriären avslutade han i mitten på 90-talet efter flera säsonger med framskjutna placeringar på såväl Telia Tour som Challengetouren.
Nu är han Sveriges bäste instruktör
– i alla fall på banan.
-Och jag har fått en ny favoritbana
också. Det här var första gången jag spelade Flommen. Måste säga att jag gillar banan skarp.
Inte så konstigt med tanke på att Niclas med sina 65 slag under första ronden tangerade banrekordet. Hans totalscore var 208 slag.

Seniorklassen i mästerskapet togs
hem av Fatah Guedra, Ängsö GK, tre slag före Gunnar Mueller från Österlen.

PGA_Open_IMG_7340_W
Tommie Gustavsson