1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Förra året vann Linn, nu är Åberg nominerad

Foto: Idrottsgalan

I augusti 2021 lämnade Linn Grant, då rankad trea i världen som amatör, collegeutbildningen på Arizona State University för proffslivet. Hon överträffade alla förväntningar under sin första säsong som proffs och fick motta priset som Årets nykomling på Idrottsgalan förra året.

Nu riktas rampljuset åter igen på golfsporten när Ludvig Åberg har chans att vinna.

– Att vi ännu en gång har en ambassadör för golfsporten som uppmärksammas på idrottsarenan är av stor betydelse. Ludvigs prestationer är onekligen värda att sättas i rampljuset, säger Johan Hampf, VD på PGA. Detta är även ett bevis på att den svenska modellen som består av så många olika delar harmonierar. Från ett väl fungerande utbildningssystem och samarbete mellan SGF och PGA, till en stark tränarkår av PGA Professionals, för att bara nämna några. 

Ludvig Åberg, PGA Tour Professional, förstod tidigt att han inte behövde ha bråttom ut i proffsvärlden. Ett extra år på gymnasiet var inget som bekymrade honom. Inte heller att fullfölja collegetiden på Texas Tech University. När han tidigare i år debuterade som proffs, så var han inte enbart amatörsvärldsetta, han var framför allt redo. Han var trygg och vågade ta plats bredvid världsstjärnorna.

Sedan proffsdebuten har han stått för ett unikt genombrott, inte bara som svensk utan hela golfvärlden inräknat. Nu nomineras han till Idrottsgalan i kategorin Årets nykomling.

Åbergs tränare: ”Hans chanser är mycket bra”
Ludvig och hans tränare, Hans Larsson inledde sitt samarbete för nio år sedan när han gick på Riksidrottsgymnasiet i Helsingborg. Därefter har de följts åt, både på och utanför banan. Senast i Rom under hans imponerande debut i Ryder Cup.

– Jag hoppas och tror att hans chanser är mycket bra. Det han har gjort i år står ut och är en fantastisk bedrift. Jag kommer sitta klistrad och hoppas att han är på tur efter Linns pris förra året, säger PGA Professional Hans Larsson.

Han slåss om titeln med simhopperskan Emilia Nilsson Garip, skytten Victor Lindgren och orienteraren Hanna Lundberg.

Vi unnar Ludde och hans TEAM, där hans tränare Hans Larsson är en av kuggarna, all lycka till och givetvis så håller vi tummarna att han vinner priset.

Till alla nominerade