1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Fortsatt briljant spel under andra ronden i tränarnas mästerskap

Det rådde lite tuffare förhållanden under den andra dagens spel i PGA Professional Championship by Volkswagen. Både en tilltagande vind och svåra pinplaceringar utmanade spelarna ute på PGA Sweden National. Precision och en genomtänkt spelstrategi verkade vara nyckeln till att bemästra de svåra förhållandena. Och det gjordes det på många håll.

I damklassen fortsatte Alexandra Lennartsson sin framfart. Stabil spel och en runda med 3 birdies och 4 boogies kunde hon signera ett kort med 73 slag.  Alexandra har en 4 slags ledning inför den avslutande ronden. Två är Anjelika Hammar, tätt följt av den som för dagen presterade bäst bland damerna, Therese Nilsson, som gick runt på fina 72 slag.

I herrklassen behåller den rutinerade Magnus Persson Atlevi ledningen efter ytterligare en briljant runda och kunde signera ett kort med 69 slag. Legenden är tätt  jagad av Johan Bjerhag som spelade mycket stabilt.  Inget verkade kunna rubba honom. Fyra birdies och 14 par. Ett boogie-fritt scorekort  känns alltid  lite extra bra att skriva på.

Endast två slag skiljer ledarduon åt. Men det finns gott om kända namn inom räckhåll som bara väntar på en lucka.

I seniorklassen behåller Niclas Arwefjäll sin ledning efter 78 slag. Hockeylegenden Eddy Eriksson minskade Niclas ledning genom att ta sig runt banan på 73 slag och är nu bara 4 slag efter.

Den som var gladast efter rundan var nog ändå Robert Larsson, som efter en något tung inledning gör HIO på hål 7.  Det blev bubbel och firande i klubbhuset efter rundan.

I Senior + klassen blev det ett skifte i toppen.  Carl Johan Bernce och gårdagens ledare, Leif Modin bytte plats.  Peter Dahlberg som nästan prenumererat på titeln avancerade i fältet med sina 76 slag och är nu trea.  Det är mycket jämt inför morgondagen och endast 6 slag skiljer de 4 främsta.

Väderprognosen säger en starkt tilltagande vin med byar upp mot 18 m/s. Det kommer bli tufft.  Allt kan hända.

Leaderboards:

Herr

Dam

Senior

Senior +