1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Galvin Green PGA Junior ProAm

JuniorProAm_1W3A8961_W

Så har ännu en lyckad och mycket uppskattad final i Galvin Green PGA Junior ProAm genomförts. På 89 klubbar har det först spelats klubbkval med sammanlagt ca 2 000 tävlande juniorer. Därefter kvalificerade sig via åtta Distriktsfinaler tio lag/klubbar till Finalen på PGA Sweden National.

Galvin Green PGA Junior ProAm är PGAs stora ungdomstävling som ger minst tre juniorer på varje klubb möjligheten att spela bästboll i lag med sin PGA Tränare. Galvin Green PGA Junior ProAm ger PGA Tränaren möjlighet att erbjuda sin klubbs junior- och tävlingsverksamhet ett mycket uppskattat och för juniorerna utvecklande tävlingsinslag. Som junior, eller för den delen som ung människa, minns man de där speciella händelserna som var något utöver det ”vardagliga”. Det kunde vara en skolresa, en utflykt eller ett tävlingsinslag inom den idrott man utövade. PGA och PGA Distrikten tillsammans med respektive klubbs PGA Pro genomför denna ProAm som är något alldeles speciellt och utöver det ”vardagliga”.

Detta märktes också mycket tydligt när lagen under måndagen anlände till PGA Sweden National för att spela in. Tre lyckliga och förväntansfulla juniorer tillsammans med sin Pro. Efter avklarat träningsvarv bjöds alla på grillbuffé på klubben. Kort genomgång av tävlingsbestämmelserna sedan åkte lagen in till Malmö och spelarhotellet för en god natts sömn.

Tisdag morgon, rangebollar i pyramider och uppvärmning i strålande väder helt vindstilla. Banan var perfekt preparerad precis som spelarna vilket också visade sig med stor tydlighet i scorekorten. Många juniorer, och Pros, spelade väldigt bra golf.

Men ett lag stack ut rejält. Kristianstad Golfklubb med Pro Johan Annerfelt segrade överlägset med en score hela 29 under par. 115 slag i bästboll är en helt fantastisk prestation. Särskilt värt att notera är deras resultat på hål 16 par tre. Alice som hade dubbelslag på hålet gjorde birdie (2) och Claes med ett hcp-slag gjorde det samma. Detta gav, med två scorer som räknas, ett sammanlagt nettoresultat ett (1) på hålet.

På andra plats kom laget från Hook, med Pro Jimmy Larsson, på 124 slag netto. Trea på samma resultat, men med något högre handicap kom laget Bedinge med Pro Benny Wahlgren.

Resultat;

  1. Kristianstad GK 115 slag
  2. Hooks GK 124
  3. BedingeGK 124
  4. Forsgårdens GK 127
  5. Flommens GK 128
  6. Lyckorna GK 129
  7. Ljunghusens GK 129
  8. Växjö GK 129
  9. Viksjö GK 133
  10. Arboga GK 137

JuniorPraAm_1W3A9408_W