1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Galvin Green PGA Junior ProAm

JuniorPA_W

Galvin Green PGA Junior ProAm är PGAs stora ungdomstävling som ger minst tre juniorer på varje klubb möjligheten att spela bästboll i lag med sin PGA Tränare.

Galvin Green PGA Junior ProAm ger PGA Tränaren möjlighet att erbjuda sin klubbs junior- och tävlingsverksamhet ett mycket uppskattat och för juniorerna utvecklande tävlingsinslag.

Ca 2 000 juniorer startar i klubbkvalen. Totalt har i år 89 klubbar deltagit och med sammanlagt 122 lag.

Som junior, eller för den delen som ung människa, minns man de där speciella händelserna som var något utöver det ”vardagliga”. Det kunde vara en skolresa, en utflykt eller ett tävlingsinslag inom den idrott man utövade. PGA och PGA Distrikten genomför denna ProAm som är något alldeles speciellt och utöver det ”vardagliga” tillsammans med respektive klubbs PGA Pro. Klubben får deltaga med så många lag som det finns kvalificerade Pros i verksamheten, Tränare med utbildning och Tournament Players medlemmar i PGA.

Tävlingen spelas i tre steg, först ett Klubbkval som är en vanlig 18 hålstävling som ingår i klubbens tävlingsprogram för juniorer. Från klubbtävlingen går bästa tjej netto, bästa kille netto och spelaren med bästa brutto resultat vidare till Distriktsfinal. Till Distriktsfinalen ansluter Pron och klubblaget blir ett fyrmannalag som spelar bästboll. I år har PGA genomfört sju Distriktsfinaler. Två i PGA Väst, två i PGA Syd, ett i PGA Norr, ett i PGA Mitt och ett i PGA Öst.

Från vardera Syd och Väst gick tre lag till Final, från Öst två och från Norr och Mitt ett lag var. Till Finalen kvalificerar sig dessutom de två klubbar, oavsett Distrikt, som har flest startande juniorer i klubbkvalet. Halmstad och Ljunghusen tog dessa två platser. PGA bjuder alla finallag på resa, hotell, måltider, startkit och greenfee. Dessutom är prisbordet mycket fint.

Till Sverigefinalen, som spelas den 2 augusti på PGA Sweden National, har följande 12 lag/klubbar kvalificerat sig.

Rönnebäcks GK

Trelleborgs GK

S:t Arild GK

Ljunghusens GK

Halmstad GK två lag

Partille GK

Gullbringa GK

Nybro GK

Växjö GK

Dalsjö GK

Skellefteå GK