1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Gullbringa G&CC segrade i årets Galvin Green PGA Junior ProAm

En av årets stora juniortävlingar är avgjord.  12 lag hade kvalificerat sig först via klubbkval där tre juniorer tillsammans med klubbens PGA Professional gick vidare till en distriktsfinal.  Från distriktsfinalerna gick sedan 12 lag vidare och fick göra upp om titeln i årets Sverigefinal som spelades på PGA Sweden National, Links Course.  Tävlingen spelas som en 4-boll bästboll med HCP.

Finalen stäcker sid över två dagar och den inledande dagen var fylld av träning, inspel på banan samt en avslutande gemensam middag. Den avslutande dagen innehöll själva tävlingsvarvet.  Många förväntansfulla juniorer var på plats tillsammans med Prons och en hel del föräldrar.
Dagarna dränktes i sol och värme och när spelet drog i gång tidigt på tisdagsmorgon så kändes det att det skulle bli en jämn kamp.

Det såg länge ut som att blir Gräppås och Österlens GK som tog topp-placeringarna. Båda lagen kom in på 125 slag vilket är 19 slag bättre än par. Men när sista scorekortet lämnades in från Rickard Thörnqvist, Professional på Gullbinga G&CC var det klart att klubben tog en säker seger med otroliga 119 lag  (-25), och hela 6 slags marginal.
Rickard nämnde efter spelet att han har deltagit med lag från de klubbarna han varit verksam på, varje år sedan tävlingen inleddes 1997. Han sa även att det är en av höjdpunkterna på året för honom själv och klubbens juniorer.

Värt att nämna är att det var hela 6 lag inom 5 slags marginal i toppen, borträknat suveräna Gullbringa G&CC.

På plats var även representanter för Galvin Green.
Stort tack till alla deltagande klubbar, PGA Professionals och juniorer. Tack riktas även till alla klubbar och funktionärer som genomfört distriktsfinalerna. Ett stort tack till Galvin Green för stödet. Ni är viktiga för PGAs verksamhet och för golfens framtid.
Hela resultatlistan finner du nedan.

Resultat Sverigefinalen
Håll ögonen öppna för nästa år spelas Galvin Green PGA Junior ProAm igen.