1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Gustav och Fredrik vann PGA 4-ball Championship: ”Kul att visa juniorerna”

 

Gustav Ågren och Fredrik Theander drog det längsta strået när PGA 4-Ball Championship by Titleist avgjordes på Barsebäck.
– Det var sjukt kul att komma hit och bli nervös. Det är detta man brinner för som tränare, när man kommer ut och spelar; att då få känna pulsen. Det var nervöst på sjukt många greener där ute och det var otroligt kul att få känna, säger Fredrik.

Men segern satt långt inne. Duon lade grunden till triumfen genom en imponerande 65-runda (-8) den första speldagen på Ocean Course. Det gjorde att Ljunghusentränarna hade två slags försprång inför finalrundan på Pines.
Men de jagande lagen spurtade, och det stod snart klart att Andreas Waldh/Christopher Wahlgren, Steven Jeppesen/Alexandra Lennartsson och Calle Strandberg/Stephen Hatton alla landat på tolv slag under par.

Viktigt att hålla liv i tävlandet

Men Gustav och Fredrik lyckades hålla nerverna i styr. De gick andrarundan fem slag under par och vann därmed med ett ynka slag.
– Att sova var inga problem, men man känner lite anspänning på ettan. Efter de första tre hålen får man försöka släppa det och bara gasa. Det är bästboll och inte så att man har någon score att försvara, säger Gustav och tillägger:
– Vi hade satt 14 under par som mål. Kunde vi leverera 14 så visste vi att de andra var tvungna att spela väldigt bra, nu hade vi tur att 13 räckte.

Varför känner ni som tränare att det är viktigt att hålla liv i tävlandet?
– Det är otroligt viktigt för oss att spela. Framförallt gentemot yngre juniorer som tävlar, så att vi kan vara ute och får uppleva samma situationer som de är i dagligen. Och så är det kul för dem att se att vi också kan ta oss runt en golfbana, säger Fredrik.

Och hur ska ni fira?
– Jag ska åka ned på spelträning med juniorerna, skrattar Fredrik innan Gustav fyller i:
– För mig blir det två öl till maten.

 

LÄS MER: Här hittar du hela resultatlistan