1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Han blir PGAs nya utbildningschef

PGA of Sweden är glada att meddela att Anders Johansson blir PGAs nya utbildningschef efter Sofia Strindholm. Med sin omfattande erfarenhet och gedigna kompetens kommer Anders att spela en avgörande roll i att leda och utveckla PGA:s utbildningsprogram för den svenska tränarkåren, tillsammans med styrelsen och utbildningskommitéen.

– Jag är mycket glad över att få axla rollen som utbildningschef för PGA of Sweden. Det är en ära att fortsätta bidra till golfens utvecklingen i Sverige genom att leda och utveckla våra utbildningsprogram och därigenom stärka våra PGA-medlemmar, säger Anders Johansson.

– Anders är en fantastisk tillgång för PGA of Sweden och svensk golfsport. Vi är övertygade om att hans ledarskap och erfarenhet kommer att fortsätta att stärka PGA:s position som en ledande aktör inom golfutbildning i Sverige säger Johan Hampf, vd på PGA of Sweden.

Anders Johansson har en lång och imponerande bakgrund inom golfen och blev tilldelad utmärkelsen PGA Professional of the Year 2010. Han har sedan 2006 varit kurschef för Högre Tränarutbildningen (HTU) och har satt sin prägel genom en kombination av stor yrkeserfarenhet, struktur och en unik förståelse för gruppdynamik och personkännedom.

Nu kommer han även som utbildningschef att ansvara för Tränarassistentutbildningen (TAU) samt PGAs Certifierade vidareutbildningar (VTU).

– Anders är en mycket meriterad och kunnig kollega, som har varit både klubbpro och klubbchef och i många år vår kurschef för vår Högre Tränarutbildning. Det är jätteroligt att jobba med Anders och det händer mycket på vår utbildningssida, och Anders är en perfekt person att guida oss vidare, säger Matz Evensson som sitter i PGAs utbildningskommitée.

Anders ger svar med personlig touch: Lär känna honom bättre med varje fråga!

Vilket är det mest minnesvärda golfminnet du har, vare sig det är ett fantastiskt slag eller en komisk händelse på banan? När jag spelade Ryder Cup på Loch Lomond och representerade Europa. Vi vann! Riktiga Ryder Cup spelades i USA.

Vilken film eller TV-serie kan du titta på om och om igen utan att tröttna? Pretty Woman

Om du var tvungen att spela en hel runda med bara en golfklubba, vilken skulle du välja? J7

Om du skulle skriva din egen biografi, vad skulle titeln vara? Betraktelse ur en utbildningsansvarigs ögon inom svensk golfs utveckling

Om du hade möjligheten att resa tillbaka i tiden och träffa ditt yngre jag, vad skulle du säga till dig själv? Lita på din instinkt!

Om du kunde ha en golfrunda på vilken bana som helst i världen, var skulle du vilja spela? Pebble Beach

Vi välkomnar Anders till hans nya roll och önskar honom ett stort lycka till.

Om PGA of Sweden
PGA of Sweden grundades 1932, och är en organisation för PGA Professionals, Tränare Spelare och Managers. PGA består av över 1200 medlemmar som alla är hängivna att stärka och utveckla golfspelaren och golfsporten med spelets idé som utgångspunkt.

Som organisation är det PGA:s ansvar att strategiskt analysera marknaden för att erhålla insikter och kunskap om hur Prons framtida roll kan komma att se ut, vilken inriktning förbund och klubbar väljer, vilken väg Golfsverige väljer likväl vilken väg man väljer internationellt. Baserat på denna omfattande marknadsinsikt planeras utbildningsutbudet för PGA:s medlemmar, så att de alltid får tillgång till de bästa möjligheterna att utvecklas i sin yrkesroll.

För mer information
Kontakta PGAs VD Johan Hampf 0708-584300 eller johan@pgasweden.com