1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Högklassigt startfält i Thailand

38 grader och sol. Det är förutsättningarna för Black Mountain Invitational som avgörs för fjärde gången. Nu sparkas golfsäsongen 2016 igång på allvar. – Black Mountain är en kvalitetsbana och en topp-anläggning, det är alltid fantastiskt att vara här, säger Mikael Sorling, vd för Nordea Tour.

Efter Winter Series är det nu dags att sparka igång golfsäsongen på allvar. De bästa spelarna under fjolåret är just nu på plats i Thailand för att spela Black Mountain Invitational.
Och tävlingen har lockat ett starkt startfält i år.
Fjolårets segrare, Björn Hellgren är på plats och ska försvara sin titel.
Framförallt är det en sak som han jobbat stenhårt med i vinter.
– Jag har jobbat mycket med min puttränare Jon Karlsen som verkligen har fått min puttning till en ny nivå. Jag har även haft träningsläger fem veckor på Black Mountain, sa Hellgren till Nordea Tour efter sin seger på Winter Series.

Även Gabriel Axell, nybliven Challenge Tour spelare i Europa har valt att spela i Thailand i stället för CT-tävlingen som avgörs i veckan.
Anledningen är enkel:
– Det är en grym vecka på en fantastisk anläggning. Det här är något man absolut inte vill missa. Sen är det bra prispengar och lyckas man spela bra finns chansen till en bra start på säsongen. Jag har också lite saker att jobba på, så det känns skönt att ha den här veckan i spelschemat för att jobba på det innan det verkligen börjar på allvar, säger Axell till Nordea Tour.

En vecka man inte vill missa!

Proffs spelar med amatörer

Just tävlingen i Thailand har ett lite annorlunda upplägg. Mikael Sorling, vd för touren, menar att tävlingen är väldigt viktig och värdefull, såväl för spelare som sponsorer. Tillsammans med ett proffs får två amatörer (gäster till Nordea) spela och uppleva proffsgolfen på nära håll.
– Det är ett utmärkt och viktigt sätt att vårda sina kundkontakter. Man har här en möjlighet att under nästan en hel vecka träffa sina viktigaste kunder. Black Mountain är en kvalitetsbana och en topp anläggning. Såväl kondition och layout är av högsta kvalitet, säger Sorling.
– Black Mountain Invitational spelas i år för fjärde gången. Då föregående säsongs vinnare och högst rankade spelare får inbjudan till tävlingen ger de dem en mycket bra chans till en bra start på årets säsong.
– Vass konkurrens i kombination med bra pengar kan ge en spelare en bra grund för att ta nästa steg i sin utveckling mot högre tourer.

*Tävlingen inleds torsdag 21 april.

 

Carl Philip Wangle