huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

Instruktörerna utmanar eliten i svenska majorn: ”Skräckblandad förtjusning”

Fredrik Larsson och Christoffer Wahlgren.
Foto: Johan Hampf

På onsdagen går PGA Championship Landeryd Masters av stapeln.
Vi har fyra PGA-instruktörer i startfältet när Sverige-eliten gör upp om MoreGolf Mastercard Tours största prissumma.
– Det är en skräckblandad förtjusning, säger Fredrik Larsson om att utmana Sverige-eliten.

Tävlingen spelas från onsdag till söndag och i potten ligger hela 600 000 kronor.
Christoffer Wahlgren, till vardags verksam på Tegelberga Golfklubb, är en av fyra tränare som kvalat in till tävlingen och utmanar spelarna i TP-kategorin (Tournament Player).
– Jag tror det är väldigt viktigt att tävla. Hur kan jag som instruktör inspirera om jag själv inte har viljan att prestera? frågar han sig.
– Spelar jag bra i fyra rundor kan jag vinna, fortsätter Christoffer innan han ger sin syn på PGA:s betydelse för golfen.
– I den här kåren finns spelets ambassadörer och förebilder i form av tränare, spelare och inspiratörer. Och PGA Championship är ett sätt att fira detta.

LÄS MER: Följ våra tävlingar på sociala medier – klicka här för att komma till Instagram

”Det är ju detta som PGA står för”

Raimo Sjöberg och Axell Westin är också med i tävlingen.
Trion har sällskap av Fredrik Larsson. Fredrik jobbar till vardags som tränare och klubbchef på Umeå-Sörfors Golfklubb, har passerat de 50 och berättar att han anmält sig för att kvala till Senior’s British Open senare i juli. Det är inte så att han har ambitioner om att spela på heltid igen. Men tävlingsgolfen kommer alltid att betyda mycket för honom.
– Det är ju lite detta som PGA står för. Det är en plats för de som tar golfen seriöst, som utbildar och som spelar. Genom PGA får vi en plats att utbyta erfarenheter. Sedan är spelet utgångspunkten och det vi ska kunna, säger han och berättar om sina förhoppningar inför tävlingen.
– Jag har tränat bra, men när man väl peggar upp och det är skarpt läge så kommer det att vara lite fjärilar i magen. Spelet är ju inte på samma nivå i dag som när jag tävlade på heltid, men man vill ändå göra sitt bästa.