1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Kajsalotta och Kevin blev PGAs Junior-mästare 2021

Att ha en mamma eller pappa som är PGA Pro och som caddie kan vara en fördel. I alla fall för Kajsalotta Svarvar och Kevin Dahlberg som båda hade sin tränare/förälder som caddie när de spelade till sig titlarna i PGA Junior Championship by Titleist.

72 elitjuniorer samlades på PGA Sweden National för att göra upp om mästartitlarna och få kalla sig PGA Junior Champion 2021. I startfältet hittade vi deltagare från stora delar av Sverige.

Tävlingen arrangerades av PGA och har tidigare gått under namnet PGA Junior Open. Mästerskapet som haft Titleist som huvudsponsor sedan starten firade 10-årsjubileum.

En allt mer tilltagande vind bjöd på en tuff utmaning under de 36 hålen, men detta till trots bjöds föräldrar, publik och caddies på en mängd imponerande prestationer.

Bland flickorna bemästrade Kajsalotta Svarvar banan bäst. Med mamma Katarina som caddie och med ronderna 69-68 (totalt -7 under par), vann Kajsalotta med hela 5 slags marginal.

– Mamma och jag hade bestämt oss för att hålla oss till våra processmål, ta ett slag i taget och ta tydliga beslut. Det var nyckeln till prestationen. Jag är jättenöjd och glad med dagen, konstaterade Kajsalotta.

I pojkklassen, och med pappa Marcus på bagen, inledde Kevin Dahlberg första ronden med 67 slag och tog ledningen. En ledning som han tack vare en avslutande 70-runda höll hela vägen in i mål. Segerscoren skrevs till sju slag under par.

– Min pappa gick caddie, han har sett mig och hjälpt mig utvecklas både som golfspelare och människa. Han känner mig och kan hjälpa mig när jag är på väg åt fel håll ute på banan, säger Kevin.

Resultat flickor

Resultat pojkar

Vi gratulerar vinnarna och tackar alla spelarna, caddies, vår anläggning PGA Sweden National och Titleist.