1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Kitta fast golfarna

Årets Teaching Summit är avslutad och Verksamhetsseminarierna går in på sista veckan. Möjligheterna till utbildning är mer eller mindre oändliga. Det viktiga är att välja utbildningar som berör yrkesrollen, ens egna intressen samt vad som är bäst för den verksamheten man arbetar i. Den fenomenale Christer Ohlsson uttryckte sig enkelt, ”om vi inte utvecklas, så avvecklas vi”. Endast 30 % av golfspelarna säger att de tränar med en PGA pro. Hur ökar vi detta till 50 %?

För oss som PGA pros är en fråga ständigt i fokus, hur skall vi bli bättre på att rekrytera och behålla golfspelare oavsett ålder och spelnivå. Ett av våra huvuduppdrag som är avgörande för vår och anläggningarnas framtida framgång är hurvida vi lyckas utveckla golfspelarna så att de upplever förbättring i ett lägre hcp eller i ny kunskap som bättre spelstrategi, teknik eller spelförståelse. Det hela är enkelt, en golfspelare som blir lite bättre spelar fler ronder och är i förlängningen kvar i klubben och golfen längre. Om ni inte redan arbetar strategiskt med dessa frågor så är det hög tid att vässa pennan och påbörja arbetet!

Vi vet sedan tidigare att endast ca: 50 % av nya golfspelare är kvar i klubbverksamheten två år efter introduktionskursen. Vi vet även att de som strategiskt arbetar med flerårsplaner lyckas med att ca: 90 % av de nya golfarna är kvar efter tre år. Hur gör då dessa klubbar? Tillsammans med anläggningen sätter de en flerårsplan där man lär de nya golfspelarna spelet från grunden och skapar ett program med aktiviteter som gör att deltagarna vill vara med och blir medlemmar i klubben.

Två delar som behöver fungera för att lyckas är att man tar hjälp av funktionärer som tex. kan hjälpa till med att spela på banan och att man som ny golfare lär sig att spela en kortare bana. Tag hjälp av materialet som finns i Golfäventyret och lär alla, barn, ungdomar och vuxna, att spela från 30 eller 50 meter. När man senare backar bak till en tee längre bak så belönas man även med fler slag på slopen. Med fler funktionärer och golfspelare som lär sig att spela så kan vi tillsammans skapa betydligt fler träningstillfällen som möjliggör att den nya golfspelaren lättare kittas fast.

I samband med ert planeringsarbete inför Golfens dag så är det ett gyllene tillfälle att påbörja det strategiska arbetet med hur ni kan behålla fler av de som går en nybörjarkurs. Tag ägandeskap i frågan och diskutera tillsammans med klubben hur ni tillsammans kan skapa en verksamhet där fler vill vara med över tid! Kom ihåg att ekvationen är enkel, golfspelare som utvecklas spelar mer och oftare! Då finns möjlighet att vi inom kort når 50 % av golfspelarna.

Lycka till med säsongen
Claes Björklund

Ordförande, PGA of Sweden