huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

Konsten att behålla en ledning

Årets upplaga av VW PGA Open blev åter en succé. Tävlingen som är PGAs Club Pro Championship och som spelades i 4 klasser, gav fyra värdiga vinnare. Samtliga som ledde i respektive klass lyckades med det som ofta är så svårt, att behålla ledningen inför den avslutande rundan.

I Senior Plus klassen storspelade den meriterade Peter Dahlberg, som med ronderna 75,68,70 totalt 213 slag (-3) vann med stor marginal framför legenden Gunnar Mueller.

I Serniorklassen fortsatte Linus A Karlsson sitt stabila spel och men en avslutande 69 (-3) tar Linus titeln med 6 slags marginal framför den stabile Mats Candinger och ytterligare ett par slag framför Österlens legend, Måns Lundberg.

I damklassen tampades gårdagens ledarna, Caroline Skager med Anjelika Hammar och det var länge ovist om vem som skulle gå vinnande ur kampen.  Men när scorekorten skulle summeras så visade det sig att Caroline försvarade sin ledning och tog titeln. Det var en mycket glad Caroline som konstaterade att det var hennes första mästerskap och garanterat inte hennes sista.

I herrklassen ledde Johan Bjerhag stort inför den avslutande ronden. Det kan verka lätta att ”bara” gå ut och vinna, men i realiteten är det något av det svåraste som finns. En missad putt och en boogie samtidigt som motståndaren gör en birdie så tappar man snabbt ett par slag och tankarna far iväg.  Det var många som jagade Johan. Den som såg ut att kunna ta upp kampen var den briljante David Leet, som vände på -3 efter nio spelade hål. Då hade Johans ledning krympt från 11 slag till 6.  David fortsatt att spela bra och avslutade med 69 slag, totalt 212 (-4).

Johan kraftsamlade sig och kämpade hela vägen in på sista hålet.  Vinsten blev till slut 3 slag före David och ytterligare 3 slag före den långtslående, Christoffer Wahlgren och den stabile Mathias Edberg.

Det var en mycket nöjd Johan som nu har två Club Pro Championship titlar.

Värt att tillägga är att Johan vann tillsamman med Sofia Edman, årets Titleist PGA 4-Ball Championship och är den första att inneha båda titlarna.

Stort tack till vår titelpartner, Volkswagen. Tack till Galvin Green, Acushnet. Tack till vår anläggning PGA Sweden National och all personal. och tack till alla spelare.

Vi lägger nu ytterligare ett lyckat mästerskap till handlingen.

Resultatlistor:

Herrklassen

Damklassen

Seniorklassen

Senior plus