1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Krönika – Galvin Green PGA Junior ProAm

Unknown

Surret har inte lagt sig ännu.

Det började surras redan i juni. Hur kvalificerar man sig in i laget? Delar ni ut några wildcards? Tror du att jag kommer med?

Kvaltävlingen hade vi på en av våra juniortävlingar. Det var 37 spelare som spelade om 6 platser då vi har två lag med till Distriktsfinalen. Ingen brydde sig egentligen om pokalen utan allting handlade om att kvala sig in och få spela och spela Galvin Green PGA Junior Pro Am. Med sin PGA Pro. En upplevelse alla juniorer borde få ta del av.

Vi hade Distriktsfinalen på hemmaplan och förväntningarna var skyhöga. Inte bara från juniorerna utan även från ledare och föräldrar. Efter många hejarop på banan så lyckades mitt lag komma in på en tillräckligt bra score för att vinna och få en plats i den stora Sverigefinalen. Juniorerna var i extas och surret tog fart igen.

Vi möttes tidigt på morgonen dagen före tävlingsdagen på PGA National. Mina tre juniorer ville inte direkt ta en fika utan de sprang ut till pitchområdet för att få testa det fantastiska underlaget. Skall man slå 60 gradaren här, eller 56an? Hörrni, nu ska vi SNACKA golf!

Efter coachning om vilka slag som bör slås så gick vi ut på inspelsvarv. Det puttades och rullchipades från alla möjliga och ibland omöjliga lägen, men de började iallafall att tänka golf. Efter lite motgångar på banan så satt vi ner efteråt och pratade om våra upplevelser. Vad behöver vi träna extra på, hur tar vi oss runt banan på det smartaste sättet? Jag försökte förklara att det viktigaste var att de började tänka golf, resultaten kanske inte kommer nu, men processen att tänka spelet golf var nu igång!

Den stora finaldagen kom. Surret var igång som aldrig förr. Medföljande föräldrar var nog de som surrade mest så jag försökte hålla dem på säkert avstånd. Hur många bättre måste vi gå? Jag kommer att göra minst 6 netto birdies. Räcker det? Hörrni, nu ska vi SPELA golf! Resultatet kommer i andra hand.

Vi kom in med en fantasi score, 24 under par. Mina juniorer hade börjat tänka spelet golf och jag var lycklig. Till och med rörd över deras prestation. De hade inte bara vunnit fina regnställ av Galvin Green eller ett träningsläger på deras favoritbana PGA National, de hade fått chansen att lära sig lite mer om spelet. Det spelet vi älskar.

Tack vare sociala medier så spreds nyheten snabbt på Partille Golfklubb. Jag kom tillbaks till klubben som nygift och nyvunnen segrare i årets Galvin Green PGA Junior Pro Am. Jag fick lika många gratulationer till båda bedrifterna. Mina juniorer får fortfarande gratulationer för sina insatser.

Det pratas på rangen och i korridorerna om hur vi PGA Professionals på klubben sköter träningsverksamheten. Föräldrar ställer frågor om de kan vara delaktiga att utveckla verksamheten. Detta var en stor seger. Inte bara för mina tre juniorer och mig själv. Detta var en stor seger för vår verksamhet och för vår golfklubb.

På denna klubben kommer det att surras länge framöver, och kära PGA kollegor, ni som inte har fått igång surret på er klubb ännu, fixa det till nästa år. Det betyder så mycket för juniorerna på klubben och för deras föräldrar. Galvin Green Junior ProAm är en fantastisk möjlighet för Dig som PGA Pro att göra något som är utvecklande för juniorerna och samtidigt stärker Dig i Din roll.

Marcus Lindell                                                                                                                                                                                         PGA Professional