1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Laga två……………

lagatva_W

Laga två…………… uppmanar Mikael Sorling, VD PGA of Sweden

Det handlar om nedslagsmärken på green.
När jag spelar en rond, sällskapsgolf eller en onsdagstävling, lagar jag minst två och upp till sju (!!!!!) nedslagsmärken per green. Vilket är helt bisarrt.
Har ni någonsin hört en golfspelare säga, -” Greenerna var hoppiga, ojämna, tröga och fulla med olagade märken, och det är helt i sin ordning. För det är ok för mig att mina puttar hoppar ur linjen så de ej går i”.

Kostnaden för banskötsel är en stor post på alla golfklubbar. Greenkeepers lägger ner sin själ så vi som spelar ska få spela på en bana i bra kondition. Det minsta man då kan begära av varje spelare är att de lagar nedslagsmärken, lägger tillbaka uppslagen torv och krattar noggrant efter sig i en bunker.

PGA i samarbete med SGA uppmanar nu till kampanj. LAGA TVÅ. Det vill säga om varje spelare som går ett varv lagar två nedslagmärken per green, så är de slut mitt på dan. Finns bara ett kvar att laga och det är ditt eget. Så fram med greenlagaren, använd den på varje green och ta minst två, så länge det finns mer än ett att laga.

Ta med kampanjen hem till er egen klubb. För visst vore det väl underbart om var vi än kommer, vilken bana vi än spelar, möts av uppmaningen ”LAGA TVÅ”.

Bild kan laddas ner från PGAs Facebook


Gilla o dela gärna PGAs inlägg på Facebook