1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Låt golfen gry även i morgon

Är det något vi blivit medveten om den senaste tiden, är det att inte ta saker förgivet.
Det som igår var självklart, som att gå till jobbet, träffa vänner, åka och hälsa på släktingar eller ta en lunch på stan, är inte längre ett givet alternativ under rådande omständigheter och Covid-19 framfart i landet och övriga världen.

Omställning är stor för många av oss, och vardagen är inte sig lik. Vi följer rapporteringen av smittspridningen i stort, och visst känner man både rädsla och oro över hur Coronakrisen kommer att fortsätta att utvecklas, men det är det få som vet!
Men det vi vet är att det kommer att finnas en tid efter, och att golfen har en viktig uppgift.

Det är en tid då inga gamla regler gäller längre. Vi har fått ett förtroende som gör att vi fortfarande har möjligheten att spela golf, men det är inget vi kan ta förgivet. Förtroendet bygger på att vi tar ansvar som individer, att vi har stor respekt för smittspridningen och följer de riktlinjer som golfklubben och PGA tränaren tagit fram och som i sin tur är framtagna av Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten.

Golfen kan fylla flera av de behov som kommer behövas i en tid när allt ställs på sin spets. Vi tillsammans behöver fokusera på att ta ansvar, för människor att kunna komma ut till golfklubben för att röra på sig ute i naturen, kunna lyfta blicken och njuta av värmen och ett bra golfslag tillsammans med sina vänner på ett rekommenderat avstånd.

Golfen är en ”frizon” för många som vi ska låta den vara, men det är inte en frizon där vi lämnar det sunda förnuftet och ansvaret hemma. Att hålla igång golfen är vårat ansvar, allt för att kunna addera golfens värdegrunder som naturen, motionen, det sociala och tävlingsmomentet till fler människor i denna svåra tid!

PGA of Sweden