1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Ledarduon från igår kommer sova gott i natt

PGA 4 Ball Championship by Titleist 2021

Det såg ut att bli en promenadseger för gårdagens giganter, Bengtsson/Leijon, som efter den inledande rundan på -9  ledde med hela 4 slag inför dagens avslutande rond. 

Något av det svåraste i golf är att ”bara” gå ut och vinna när man har en stor ledningsmarginal. Under den avslutande rundan i årets PGA 4 Ball Championship, hade lag Bengtsson/Leijon svårt att knyta ihop säcken. Det vara många som ville vara med och slåss om den åtråvärda titeln. Där bland starkt spurtande ”dynamiska duon” från Gräppås, Claesson/Warenius som vände på -6. Tyvärr så gick det grus i birdiemaskineriet och partet slutade på en delad fjärdeplats.

Längst bak i fältet där ledar bollen gick stod det länge och vägde, det var inte förrän på sista green som  ledarna kunde pusta ut och konstatera att dom vunnit mästerskapet med två slags marginal.

På delad andra plats kom lag Gustav Ågeren/Fredrik Theander och Henrik Allén Oltegen/ Reimo Sjöberg, båda på -7.

– Vi har varit nära att vinna tävlingen ett par gånger tidigare, förklarade Jacob. -Det känns äntligen gott att ta segern i tävlingen som vi tycker är så roligt att spela, fortsätter Jacob.

Jacob och Pontus kommer sova gott i natt efter en strålande insats i årets Mästerskap.

Lyssna på en segerintervju nedan.

Hela resultatlistan här