1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Ledare december 2016 – Min Önskelista

unknown-1

 

Kära tomten,

Detta år har vi varit extra snälla. Bara för att du verkligen skall förstå på riktigt, hur snälla vi varit så kan du ta följande i beaktning,

Vi har på olika vis bidragit till att;

  1. Antalet golfmedlemmar i Sverige ökade för tredje året i rad
  2. Trenden vände uppåt i antal sökande till TU
  3. Det var 2848 starter på Nordea Tour
  4. Henrik Stenson vann Sveriges första herrmajor

När du snart ringer in ett nytt år skulle jag vilja att den positiva trenden inom många områden fortsätter. Tänk om vi alla kan hjälpas åt att driva fler frågor framåt. För att du skall kunna skicka ut de mest värdefulla jul och nyårskaramellerna till rätt adress kan du se listan som rekommendationer.

  1. Tänk om fler klubbar och tränare medvetet kunde arbeta efter devisen ”Så många som möjligt-Så länge som möjligt-Så bra som möjligt”. Mer och bättre målgruppsanpassad verksamhet är den mest outnyttjade kraften inom svensk golf. Om vi kan lyfta fram spelets styrkor och väcka viljan hos fler att utvecklas som individer och människor. Då kommer det att vara full fart på fler klubbar.
  2. Låt kompetensen stanna kvar. Idag ser vi allt för många kompetenta tränare och spelare lämnar branschen för tidigt. Golfklubben och alla som företräder branschen måste agera som goda ambassadörer och skapa en attraktiv arbetsplats med utvecklingsmöjligheter. Golf är fantastisk!
  3. En tävlingstrappa där spelare kan utvecklas. Vår framgång med att fostra elitspelare har en lång historia. Vägen från amatör till proffs är ofta lång och krokig och vikten av många tävlingstillfällen är avgörande för att kunna växla upp till nästa nivå. Inget är självskrivet utan det kräver dagligen hårt arbete från många parter för att kunna förverkligas. Vi vill även fortsatt erbjuda en tävlingstrappa med tävlingar på olika nivåer i en spelares utvecklingstrappa.
  4. Fler vunna majors. Då tänker jag inte på elitspelarnas majors utan på varje enskild golfspelares stora majortriumf. Alla golfspelare har möjlighet att med enkel hjälp nå sin fulla potential. Att chippa bättre, slå en ren pitch eller en drive utmed fairway är saker som alla golfspelare värderar högt. Om fler får chansen att uppleva utveckling på golfbanan kan jag garantera att PGA prons roll kommer att lyftas in mer centralt i klubbens hela verksamhet.

Kära tomten, som du ser så har vi redan kommit ganska långt. Men visst, det finns potential till förbättring. Jag ber dig inte om något stort utan bara att du kan dela ut dessa värdefulla karameller till alla som vill vara med på resan mot ett än bättre golfsverige.

Med vänlig hälsning

Claes Björklund

En tomtenisse i golfens tjänst