1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Lengdén jagar årets första seger

Oscar Lengdén har inlett säsongen suveränt på den nordiska ligan.
Men just den där segern har än så länge inte kommit.
Något han vill ändra på inför veckans tävling – Kristianstad Åhus Open.
– Det känns jäkligt bra, det gäller bara att allt ska klaffa, säger Lengdén till Nordea Tour.

Ifjol slog han igenom för den allmänna golfpubliken när han kom hem från college – började spela den svenska mini-touren – för att sedan avsluta säsongen på Nordea Tour efter att ha vunnit flera tävlingar i rad.

Möt Oscar Lengdén som verkligen utvecklats sedan tiden på college.
– Det har varit positivt sedan jag kom hem, jag har tagit små steg framåt hela tiden. Jag har tagit ett kliv jämfört med i fjol, även om jag inte vunnit någon tävling än så länge. Det har inte klickat fullt ut än så länge. Det är alltid någon del i spelet som saknats varje vecka, även om jag har spelat bra och har massor med topp 10-placeringar. Men man vill ju vinna…

Oscar Lengdén har än så länge i år en andraplats som bäst på Nordea Tour. Men däremot har han varit jämnheten själv och kan titulera sig med fem topp 10-placeringar.
– Det är verkligen tufft att vinna ser man inte minst på sporerna som är just nu. Allt måste verkligen klaffa för att man ska vinna, men jag känner att jag är där nu. Jag känner att alla bitar är på plats och att jag börjar få koll på de delar i spelet som inte funkat. Jag har försökt lära mig av misstagen, säger han.

I veckan avgörs Kristianstad Åhus Open. Det är en liten annorlunda tävling då en professionell golfspelare också spelar en Pro-Am tävling med en amatör i en speciell lagklass utöver den ordinarie individuella pro tävlingen.
Ett koncept som blev en succé i fjol.
– Verkligen, jag gillar det. Sedan är tävlingen en av den bästa på hela året med all service vi får. Men det är kul att det blir en vecka med lite annorlunda koncept, säger Lengdén.
Sedan tillägger han.
– Och jag hoppas såklart på seger nu.

Inom en snar framtid hoppas dock Oscar Lengdén att han gjort sitt på Nordea Tour.
– Jag har tre år nu där det är full satsning, verkligen 110 procent. Inget får komma i min väg, utan det är bara golfen som gäller

Presskontakt:
Carl Wangle
cw@nordeatour.se
0703-010714

Nordea Tour är Sveriges professionella golftour, egentligen två tourer, en för damer och en för herrar. Touren startade 1984 och då spelades åtta herrtävlingar på Swedish Golf Tour. Två år senare, 1986, startade damtouren med fem tävlingar.
Sedan dess har spelare som Annika Sörenstam, Henrik Stenson, Anna Nordqvist, Kristoffer Broberg m.fl. spelat och vunnit på touren innan de tagit nästa steg i sina karriärer.
Det är framtidens golfstjärnor som spelar på Nordea Tour, som existerar mycket tack vare många duktiga och engagerade arrangörsklubbar som hjälper till att skapa och genomföra tävlingarna tillsammans med tourens organisation. Nordea Tour är en mycket viktig faktor för svensk elitgolfs utveckling.