1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Linn – keep up the good work!

Det är svårt att inte bli imponerad. Hon har skrivit historia genom att vinna Scandinavian Mixed, erhållit pris som årets nykomling på idrottsgalan, är en del av satsningen mot OS i Paris, varit med och vunnit lag-EM, blivit utsedd till årets golfare, klättrar konstant på världsrankingen – och nu debuterar hon i Solhem Cup.

Framgångsvågen för den svenska golfaren Linn Grant bara fortsätter. Men givetvis är det hårt arbete som ligger bakom.

Allt började med wedgarna
Hon inledde sin proffskarriär för drygt två år sedan. Och det var också under samma period som hon inledde sitt samarbete med sin nuvarande tränare, Steven Jeppesen.

Och allt började med wedgarna.

– Beställningen som jag fick var att få wedgarna att flyga i ett visst fönster. Linn slog några slag, sedan ändrade vi hennes lie och därefter bad jag henne att försöka slå en draw, med resultatet att hon fick ut den önskade flykten.

Därefter har de följts åt.

Vinterprojektet inleddes
Det finns få saker som är så viktiga inom golfen som ett bra närspel. Och siktar man på att bli bäst i världen så kan inget lämnas åt slumpen. Därför inleddes vinterprojektet.

– Vi bestämde oss för att frångå känslan och istället fokusera på att svinglängden skulle avgöra hur långt bollen skulle gå istället för att svinga lösare eller hårdare. På det sättet kunde vi jobba med samma tempo.

För att Linn skulle kunna träna på egen hand behövde de hitta ett verktyg. Svaret blev träningeredskapet DeWiz vars direkta feedback successivt formade en wedgematris.

Idag spelar hon med fyra wedgar i bagen och genom att variera svinglängden får hon en trygg och bra plattform för att komma nära flaggan vilket krävs för att jaga birdies.

Vi blir ständigt påminda om att det hårda arbetet som genomförs ger resultat när vi följer hennes framfart.

I veckan drar Steven än en gång på sig caddievästen men till skillnad från förra gången så är det nu en Europabrandad bag han bär för Linn.

Lycka till!

Go Team Europe.
Go Team Grant/Jeppesen.