1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Målet är solklart och arbetet är redan igång

Vi behöver fler kvinnliga golftränare på den allra högsta nivån.  

Låt oss backa bandet. För två år sedan startade SOK ett tränarprogram för att matcha fram kvinnor till tränare i OS-truppen. Ett program som består av 20 tränare från 13 individuella sommaridrotter. Och givetvis följer golfen efter.

Projektet TRÄNAROFFESIV startade i höstas och är ett långsiktigt samarbete med SGF under ledning av förbundskaptenen Katarina Vangdal och landslagscoachen Patrik Jonsson. Gruppen som består av ett trettiotal kvinnliga golftränare har redan samlats ett flertal gånger, där man vid varje träff fokuserar på olika ämnen som är centrala för ett framgångsrikt tränarskap på elitnivå.

– Detta är ett initiativ som är otroligt viktigt för svensk golf. Vi behöver fler kvinnliga tränare på allra högsta nivå. Det är genom dessa förebilder som vi får fler kvinnor att välja yrket och på så sätt skapar vi hållbar utveckling – säger Sofia Strindholm, utbildningsansvarig på PGA.

Linda Lindell, PGA Professional:
– Genom projektet har jag fått bekräftelse men framför allt tryggheten att följa spelaren hela vägen.

När det åter igen var dags att ses, så var det givetvis i samband med Helsingborg Open och på agendan stod det ”tävlingsbevakning”. Att i minsta detalj analysera och dokumentera.

Är du nyfiken och vill veta mer om projektet, vänligen kontakta Sofia Strindholm, sofia@pgasweden.com