1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

”Man sover ju inte dåligt på fyra slags ledning”

Pontus Leijon och Jacob Bengtsson gick imponerande nio slag under par och har tagit ett järngrepp om PGA 4 Ball Championship by Titleist.
Tävlingen är den första PGA arrangerar efter pandemiuppehållet.
– Det är fantastiskt roligt att vara ute och träffa kolleger igen, säger Pontus.

Några var ringrostiga, andra som kalvar på grönbete. När PGA 4 Ball Championship by Titleist på måndagen gick av stapeln innebar det för många i startfältet den första tävlingsdagen sedan PGA-mästerterskapen i fjol. Sedan dess har nämligen Coronapandemin satt stopp för nästan allt tävlingsspel i Sverige.

Längtan var därför stor och entusiasmen på topp. Kanaliserade energin bäst gjorde Pontus Leijon och Jacob Bengtsson. Duon rivstartade med att gå de första nio hålen på hela sex slag under par.
– För min del så passade förutsättningarna mig bra eftersom det inte blåste så mycket. Det var sådant väder som passar oss som inte spelar så bra i vind, förklarade Pontus Leijon superstarten.

Rundan inleddes med 25 grader, sol och näst intill vindstilla. På eftermiddagen och rundans andra hälft blåste det upp en aning. Trots det lyckades firma Leijon/Bengtsson gå ytterligare tre slag under par och landade således på 63 slag.
– Vi tajmade vår bästboll bra och gjorde bort oss på rätt ställen, skojar Pontus.

Pontus gjorde sju birdies och Jacob fem, vilket innebar att det blev Jacob som fick bjuda på den efterföljande birdieglassen.
Inför tisdagens avgörande är duon fyra slag före jagande Henrik Allén Oltegen och Raimo Sjöberg.
Hur ska ni ladda upp?
– Man sover ju inte dåligt på fyra slags ledning. Vi sover dessutom här på hotellet så det blir helt perfekt… Men först ska vi ha chipptävling, avslutar Pontus.
26 par kom till spel på PGA National Links Course. Den andra och avslutande rundan inleds klockan 08.00 på tisdagen.

Resultatlista dag 1