1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Mark Dewdney tar ledningen efter rond 1

vw_lerarna_img_1672_w

Den inledande ronden i årets VW PGA Open är avklarad. Tävlingen spelas på PGA Sweden National, Links Course. Spelarna fick möta en bana i briljant kondition som idag sveptes in av en stark vind vilket gjorde banan svårnavigerad.

”Det var halt idag på greenerna” sa Lars Engström efter att ha träffat 17 greener och kommer in på 75 slag (+3) på den inledande ronden. Han tillägger att ” där jag kommer ifrån är vi inte vana med varken den starka vinden eller de snabba greenerna”. Lars tar i och med det ledningen i seniorklassen med ett slag före Peter Hansson och Johan Klubb.

I damklassen leder Therése Nilsson på 78 slag, två slag före Sara Jelander. Therése fick en kanonstart på ronden med, birdie, eagle (-3) på de två första hålen. Vinden tilltog vilket gjorde det svårspelat på den senare delen av ronden.

I herrklassen ligger 14 spelare inom 5 slag från ledningen. Mark Dewdney, den rutinerade spelaren från Bokskogens GK, bemästrade de blixtsnabba greenerna och den starka vinden bäst och slutade på 71 slag, (-1). Marks rond innehöll 1 eagle, 2 birdies, 1 bogey, 1 dubbelbogey och 13 par.

I morgon väntar rond två och därefter den avslutande ronden på fredag.

Följ tävlingen via livescoring

Startlista rond 2