1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Mästarna som bemästrade vinden under avslutningen av PGA Professional Championship

Den avslutande ronden är nu spelad i årets mästerskap,

Det rådde utmanande förhållande precis som metrologerna hade utlovad. Sol om vart annat med en vind som i byarna mätte upp mot 17 m/s gjorde banan minst sagt utmanande.

Tävlingsledningen hade tidigt tagit beslutet att inte klippa greenerna för att säkerställa att det var spelbart.

Det blev en spännande dag i samtliga klasser. Inför dagen var det många som ville vara med och slåss om de åtråvärda titlarna.

I damklassen fortsatta Alexandra Lennartsson sin stabila spel och kändes aldrig riktigt hotad. Med 222 slag vinner Alexandra  med hela 10 slag vilket blir tävlingens i särklass största marginal.

”Att tävla är viktigt för oss tränare och det pirrade rejält innan start idag. Någon som jag tar med mig när jag coachar andra i min vardag” säger en glad Alexandra efter ronden.

Resultat damer

Se Segerintervjun med Alexandra längre ner på sidan.

I herrklassen var fortsatte giganterna att spela bra golf. Trots det svåra vindförhållandena. Johan Bjerhag kämpade och såg ut att ta in på Magnus. Men gammal är äldst och den mycket rutinerade Magnus kunde stabilt spela hem segern efter en avslutande 73 slag och totalt 209 slag (-7). Magnus har flera segrar på PGA Sweden National Links Course. Inte bara titlar i den här tävlingen. Magnus vann det stora PGA mästerskapet 2010 på Links Course. Ett mästerskap som han redan vann 1986, värt att nämna, dock då på en helt annan bana.

Resultat herrar

Se vinnar intervju med Magnus längre ner på sidan.

Niclas Arwefjäll lyckades även han hålla undan och gå segrande ut kampen. Det blev kamp in på sista hålet och segermarginalen blev minsta möjliga till slut.

En glad Niclas som nu tog sin andra raka seger i klassen.

Resultat senior

Lyssna på segerintervju längre ner på sidan.

Peter Dahlberg tog soffan till hjälp för att spurta ikapp och vinna sin tredje raka titel i Senior plusklassen.

Lite rygg problem under den inledande ronden gav anledning till ett kiropraktorbesök. Där ordinerades att om man skall somna framför TV så är det soffan som gäller. Inte fåtöljen. Peter verkade följa råden och plockade framåter fram  sitt briljanta spel och avslutade med en stark 75-runda.

En mycket glad Peter lär spendera fler TV kvällar i soffan istället för fåtöljen.

Resultat Senior Plus