1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Niléhn triumferade efter spel i världsklass under årets PGA Junior Open by Titleist

PGA Junior Open by Titleist är elitjuniortävlingen som PGA arrangerar för femte året på PGA Sweden National. Tävlingen har vuxit sig oerhört populär och drar ett mycket starkt startfält både på pojk och flicksidan. I årets tävling skulle 48 pojkar och 24 flickor göra upp om titlarna över 36 hål på Lakes Course, som dagen till ära var uppsatt med samma flagplaceringar som under sista dagens spel på Nordea Masters.

Redan på morgonrundan storspelades det på flera håll, där hela 11 pojkar noterade på par eller bättre. Den som lyckades bäst var Fredrik Niléhn som till vardags hör hemma på Delsjö GK, och som till synes helt obehindrat kom in på fina 66 slag (-6). Bakom honom lurade många duktiga spelare där bland, Gustav Andersson (-4), som tidigare vunnit tävlingen, samt Calle Hagström (-2), som alltid är uppe i kampen om titeln.

Calle spelade fortsatt stabilt och noterade 68 slag (-4) på eftermiddagsrundan och slutat totalt på -6. Detta räckte i år endast till en tredje plats. Tvåa slutade före detta mästaren Gustav Andersson på -7.

Fredrik fortsatte sitt stabila och fina spel. Han var med tre hål att spela -8 för varvet och kunde unna sig en boogie på sista hålet för att ändå vinna med hela 6 slag. Flera röster hördes bland åskådare och alla bekräftade att Fredrik spelade golf i världsklass. Skall bli spännande och följa dessa unga herrar i deras fortsatta karriärer.

Hela resultatlistan pojkar

Resultatlista Pojkar

PGA_JuniorOpen_IMG_5616_W

 

Stort tack till Titleist för stödet. Tack till Berry och hans personal för presentationen av en bana i strålande kondition. Tack till David vår domare och tack till alla spelare.

Avslutningsvis stort grattis till alla pristagarna.

Vi ser fram emot nästa års tävling.