1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

NORDEA MASTERS 2016

NOrdeaMasters_

Matthew Fitzpatrick, den blott 21 åriga britten presenterade sig ordentligt för golfvärlden förra året då han vann British Masters. I helgen vann han sin andra tävling på Europatouren och ligger nu på Ryder Cup rankingen på rätt sida ”strecket” för att ta en plats på Hazeltine i september. Många hoppas och tror att Fitzpatrick ska kunna bli att bli en ny brittisk superstjärna. Och efter det spel han visade upp på Bro Hof känns det inte alls som någon omöjlighet.

Det blev inte fruktansvärt spännande på söndagen trots att Matthew ett tag bara ledde med två slag (och Nicolas Colsaerts hade ju en bra birdie chans på elvan för att krympa det till ett) men innan något är klart på Bro Hof skall 17e hålet klaras av. Där satte Matthew säker upp utslaget på green och först då var segern i praktiken klar.

Desto mer spännande var det att följa våra svenska spelare. Henrik Stenson visade upp ett gediget spel, som den världsspelare han är, på sista varvet. Bästa score på söndagen med 66 och avancemang till delad fjärde plats. En placering han delade med den stora överraskningen, Björn Hellgren från Västerås. Efter scorerna 71, 72, 68, 67 klättrade Björn under helgen alltså enda upp till delad 4e.

Rikard Karlberg, följde upp andra platsen förra veckan, men en gedigen insats och en ensam sjundeplats.

Med Johan Edfors på delad 10e plats, Michael Jonzon, Robert Karlsson, Alex Norén på delad 12e plats och Jens Dantorp på delad 18e fick vi hela åtta svenskar topp 20. Ett mycket bra facit.

Facit för hela tävlingen måste bli ”omdöme succé”. Ca 65 000 åskådare, strålande väder och en bana i absolut toppskick. Hela inramningen var magnifik.