1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Nordea Tour: Carlsson trea när världens bästa amatör vann

PGANOrdeatourvinnare

Det räckte inte hela vägen.En mardrömsstart satte stopp för hemmahoppet Lynn Carlsson. I stället var det amatören Maria Parra som satte proffsen på plats. – Det är verkligen helt underbart, säger hon efter segern.

Förväntningarna var stora.
Återigen skulle en hemmaspelare spela i ledarboll när upplösningen av PGA Halmstad Ladies Open at Haverdal skulle avgöras.
Efter Lynn Carlssons fenomenala andravarv trodde nog många att Halmstadtjejen skulle ta hem segern.
Men en tung start satte stopp för dem planerna.

En bogey på andra hålet följdes upp av stora problem på trean vilket gjorde att hon tappade tre slag direkt mot Maria Parra i täten.

Lynn Carlsson kämpade dock storstilat och kom in på 72 slag, par. Det gav henne en delad tredjeplats.
Så här kommenterade hon finalvarvet.
– Jag såg fram emot en härlig dag på golfbanan igen. Men på trean slår jag ett slag som förstör hela hålet, och förstör nästan hela varvet. Jag visste att allt kunde hände även efteråt och egentligen var det inget jag tänkte på. Men jag kämpade på bra och hade bra tålamod, jag fick i två birdies sista tre hålen. Jag är nöjd med tävlingen i helhet och det har varit fantastiskt kul att tävla på hemmaplan, säger Lynn Carlsson.

Lynn Carlsson slår ett bunkerslag hål 4. Hon har blåa kläder.
Lynn Carlsson kämpade storstilat till en tredjeplats. 

Amatören vann

Hemmapubliken fick dock se blivande stjärna ta hem segern värd 6 400 euro. Maria Parra, fortsatt amatör, ligger trea i världsrankingen på amatörsidan och visade upp ett bländande spel från start till mål.

19-åringen var stabil under hela rundan och vann tävlingen enkelt. Hon gjorde endast en bogey på hela tävlingen och amatören blir nu med största sannolikhet rankad som världens bästa amatör.
Spanska talangen var så klart mycket glad och nöjd efter vinsten, även om hon inte får ta emot några prispengar då hon är amatör.
– Jag spelade jättebra och har gjort så hela veckan. Har spelat enligt min plan och aldrig hamnat i de här svåra situationerna. Jag fick en bra start, men missade ju två jättekorta puttar. Jag spelade jättebra hela tävlingen och gjorde bara en bogey på hela tävlingen. Jag var inte nervös i dag för jag kände mig så säker i spelet. Jag är så glad över segern. Mitt långa spel stämde riktigt bra hela veckan, säger hon.

Hur kan du slå drivern så långt?
– Jag vet inte, den var verkligen bra hela veckan. Jag slog nog min bästa och längsta drive nu på 18.e, säger hon.

Vad betyder segern för dig?
– Den betyder massor, nu hoppas och tror jag att jag kommer vara etta på världsrankingen, jag var nära redan innan så nu borde jag ha tillräckligt med poäng, säger Marria Parra.

Tvåa i tävlingen slutade Michelle Thomson, Skottland, som alltså blir bästa proffs och får därmed 6 400 euro.

RESULTAT 

Carl Philip Wangle

cw@nordeatour.se