1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Nordea Tour: Lindbergs första proffsseger

NordeaTvinnareDet krävdes särspel mellan Mikael Lindberg och Oliver Lindell för att avgöra Trummenäs Open hosted by VisitKarlskrona. Tävlingen var länge en spännande historia och inte förens i slutet av rundan ryckte Mikael och Oliver ifrån övriga. Ett intensivt särspel avgjordes då artonde hålet spelades för andra gången.

Resultatlistan inför finaldagen talade för en mycket jämn historia, och vilken avslutning det blev. Under de första nio hålen hände inte så mycket, förstaplatsen skiftade namn frekvent och ingen spelare lyckades riktigt ta kommandot. Även i ledarbollen med Mikael Lindberg, Oliver Lindell och Christoffer Pålsson kom inte riktigt spelet igång.

–       Det kändes avslaget första 10-12 hålen, både jag och Oliver var runt par och det kändes som att fältet hade kommit i kapp, sa Mikael kort efter prisutdelningen.

När ledarbollen skulle slå ut på trettonde hålet ledde Oliver, ett slag före Mikael. Båda två gjorde bogey och helt plötsligt var de bakomvarande ikapp. Men då hände något i ledarbollen. De besvarade varandras birdies på 14-15-16 och i detta läget var det klart, segern skulle tillfalla antingen Haninges Mikael eller den blott 18-åriga Oliver från Finland. Mikael fortsätter birdiekalaset på sjuttonde vilket betydde att det var lika inför det avgörande artonde. Båda två avslutade med stabila par och särspelet var ett faktum.

På det andra särspelshålet kunde Mikael sänka sin birdieputt från fyra meter och därmed säkra hans första seger som proffs.

–       Oliver missade sin birdie precis på sjuttonde så när jag satte min visste jag att vi var lika inför sista, sa Mikael om slutet av rundan.

Christoffer Pålsson som gick i ledarbollen tillsammans med Mikael och Oliver slutade på delad fjortonde plats och blev därmed tävlingen bästa amatör. På tredjeplats kom Erik Myllymäki som idag hade 68 slag (-4) för totalt -8, två slag från särspel.

Värt att notera från dagen är även Djurgårdens Björn Petterssons makalösa avslutning. Efter att ha börjat med 40 slag (+4) första nio så avslutade Björn med 30(!) slag (-6) för  och klättrade upp till delad fjortonde plats.

Nordea Tour tackar Trummenäs Golfklubb och VisitKarlskrona för en fantastisk vecka. Nästa gång bär det av till Österlen och Österlen PGA Open hosted by Ingelsta Kalkon (9-11 juni).

Resultatlista 

Jimmy Lilja