1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Pengaregn över Skåne när Sveriges majors avgjordes

Maja Stark

Maja Stark vann efter stor dramatik.

PGA Championship hade både på dam- och herrsidan säsongens överlägset största prissumma.
Och Maja Stark från Abbekås såg tillsammans med Christopher Feldborg Nielsen från Sjöbo till att det blev ett rejält pengaregn över Skåne.

Killarna spelade på Landeryds Golfklubbs Vesterby-bana där det bjöds stenhårda och Augusta National-snabba greener. Det ställdes höga krav på både strategi och utförande.
Bäst av alla klarade Sjöbo GK:s Christopher Feldborg Nielsen uppgiften. Över fyra dagar gick han totalt fyra slag under par och vann så småningom efter särspel.
Mellanrundorna 66-66 lade grunden för segern.
– Det känns fantastiskt. Jag spelade egentligen bra hela vägen, fram till de sista fem-sex hålen då det började rinna iväg lite, men i det stora hela var det väldigt bra golf på en väldigt svår bana. Det är inte så lätt att bara ställa ut skorna, även om man har fem slags ledning som jag hade. Jag är jättenöjd och stolt över min prestation, säger Christopher som kammade hem hela 108 000 kronor.

Sjöbos Christopher Feldborg Nielsen vann sin första seger på MoreGolf Mastercard Tour.

Dramatiskt när Stark vann på Tegelberga

Det blev skånskt i topp även när damerna gjorde upp på Tegelberga. Abbekås Maja Stark segrade i sin blott andra tävling som proffs och säkrade en prischeck på ungefär 90 000 kronor.
– Det är många nya och roliga erfarenheter, och nya spelare som man lärt känna.
– När man spelar som amatör så är det bara rankingpoängen som betyder något och nu är det bara pengar, och jag är kanske inte tillräckligt girig för att det ska motivera mig mer. Men det gäller att fortsätta gnugga på när det börjar gå lite dåligt, för det är alltid något som står på spel.

Tävlingen var också del av Europatourens undertour LETAS, och upplösningen blev precis så dramatisk som tävlingens dignitet gör den förtjänt av. Stark vann med ett ynka slags marginal.
– Ett tag delade vi ledningen, och då blev jag lite stressad och slog ett par ganska risiga slag. Men jag lyckades göra par i alla fall, det var viktigt för att vinna. Segern betyder jättemycket för mig och ger ännu mer motivation, nu har man ju en titel att försvara nästa säsong också.

Johan Hampf, VD på PGA of Sweden, ser de två tävlingarna som en succé.
– Det känns som att vi i år tagit ytterligare ett steg mot att vara de inhemska tourernas givna majortävling. Vi är nöjda med hur tävlingarna genomförts, har bjudits på enastående prestationer och har fått en möjlighet att lära känna våra medlemmar ännu bättre.