huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

PGA Distrikt Öst

PGA Öst omfattas av de golfklubbar som ligger i Småland och Östergötland. Distriktet ska verka för att de Golf Professional (Teaching och Playing) som finns i distriket ska få möjlighet att träffas, nätverka och utbildas.

Inom distriktet har man ett par årliga tävlingar. Dessa är FootJoy PGA Junior ProAm och Distriktsmästerskapet. Utöver detta arrangeras golfträffar på olika håll i distriktet under säsongen. Då distriktet är stort har kommittén valt att dela upp distriktet i två delar, norr och syd. Nedan kan du se vilka klubbar som ingår i norr respektive syd. De två poolerna ansvarar själva för att arrangera golfträffar. Målet är att det inte ska sammanfalla på samma datum då man ska ha möjlighet att delta i varandras golfträffar.

– I den norra delen av distriktet ingår alla klubbar i Östergötland plus Tränås, Gränna och Loftahammar, Tobo.
Anmälning och betalning till alla tävlingar sker via min golf. Länkar till varje tävling hittar Ni under fliken tävling.
Prispengar betalas ut från PGAs kansli efter respektive tävling. Fyll i informationen om utbetalning av prispengar om du inte gjort det eller har uppgifter att uppdatera.


Order of Merit

Order of Merit beräknas enligt följande: Den som kommer sist i startfältet och som slutför ronden erhåller 1p, näst sist 2p, trea från slutet 3p osv. ända till plats tre som erhåller 3p mer än fyran, andra platsen erhåller 3p mer än trean, vinnaren erhåller 3p mer än tvåan. Med detta system gynnas vinnaren i tävlingar med många deltagare!
På DM och Club Pro mästerskapen erhåller den som kommer sist 10p, näst sist 11p, trea från slutet 12p i övrigt sker fördelningen enligt ovan. Detta för att ge dessa tävlingar en högre status samt för att locka fler startande.
Vid spel i olika klasser delas OoM poängen ut efter bruttoscoren i en sammanslagen resultatlista. Vid tävlingar med 3 damer eller mer bildar dessa en egen klass vad avser prispengarna.