huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

PGA Distrikt Stockholm

Bäste medlem

Nu är programmet PGA Stockholm spikat för 2019 och vi kan se fram emot en mix av olika utbildningar och tävlingar. Vi hoppas att du finner programmet intressant och att det inspirerar dig. Vi vill genom våra träffar utbyta erfarenheter och ha kul tillsammans, allt i syfte att öka vår tillhörighet i PGA Stockholm.

Som du ser i programmet så startade vi redan i februari med en utbildningsdag om de nya reglerna och vi kryddade även dagen med lite inspirationssnack från vår kollega Victor Gustavsson som berättade om hur det ser ut och går till ”innanför repen på Ryder Cup”.

Utbildning

Vi ökar nu antalet utbildningsdagar i distriktet allt för att stärka vår kunskap och vår yrkesroll som PGA PROs. Efter önskemål om mer utbildningar i golfteknik så har vi bjudit in Niklas Eriksson från A6 som är specialiserad på svingteknik och känd för sin förmåga att på hög nivå kunna demonstrera samtliga slag och tekniska koncept han lär ut.

Ett av Niklas motton är: att aldrig kräva något av någon annan som man inte klarar själv. Detta blir en heldag där vi fördjupar oss i teorin men även praktiserar själva, missa inte denna dag. Separat inbjudan kommer inom kort!

I september planerar vi även en fortsättning på höstens utbildning tillsammans med Swedish Golfteam, Jon Karlsén/Jonnie Eriksson och under november fyller vi på med ytterligare en intressant dag som du inte vill missa.

Tävling

Med slutet i siktet så har vi kryddat årets program med en riktig höjdare. En ”Ryder Cup” liknande lagmatch mot PGA Öst. Vi reser över till ön, (en del av vårt distrikt!) och besöker en av Sveriges bästa banor Visby golfklubb under två hela dagar. Vi spelar denna lagmatch över minst 36 hål, alla matcher spelas över 9 hål och vi varvar spelformer som bästboll, foursome och singelspel. Vi finslipar just nu på programmet men boka redan nu in söndag till tisdag den 13 – 15/10. En riktig höjdare för dig som gillar lag och matchspel.

På de två första tävlingarna i maj och juni vi spelar bästboll i lag tillsammans med en kollega och samtidigt singelspel för de som vill kämpa om att komma högst upp på OoM i slutet av året, de tre bästa kvalificerar sig till för spel i distriktslaget. En viktig tävling för oss alla är FootJoy Junior ProAm som i år spelas på Åkersberga GK.

Som tidigare hittar du all information på PGA:s hemsida under fliken medlemsidor/distrikt men även vår Facebook sida ”PGA Stockholm members only”. Bli medlem där så du inte missar någon info. Vi bifogar även årets program genom i detta mejl.

Om du har frågor eller vill utrycka en åsikt om vår verksamhet så är du alltid välkommen att kontakta oss på mail
johan@golfsouthgolf.se eller telefon 0708-584256.