huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

PGA Distrikt Stockholm

Bäste medlem

2018 blir en nystart av vår distriktsverksamhet inom PGA Stockholm.

Jag ser fram emot en säsong där vi åter sluter upp på våra träffar, har kul tillsammans, utbyter erfarenheter och tävlar i golf. Detta är en möjlighet för oss alla att träffas och få det kollegiala utbytet mellan oss medlemmar, allt i syfte att öka tillhörighetskänslan i PGA Stockholm.

Jag vill även att du ska återfå förtroendet för PGA Stockholm och vi arbetar även för att stärka din yrkesroll som PGA Pro i Stockholm. En ny aktivitet som stärker detta är PGA Networking Pro/Am, en dag med syftet att nätverka samt att kompetensutvecklas. Du kommer träffa kollegor, spela en rolig tävling, lyssna på en föreläsning mm.

Vi är idag över 230 PGA medlemmar i Stockholm som på ett eller annat sätt arbetar eller har arbetat professionellt med golf. Vi har mer än 100 st stycken som genomgått alla utbildningssteg som krävs för att bli en certifierade Club Professionals och vi är närmare 90 Tour Players som varje dag arbetar med sitt spel för att nå sina mål och önskan om att kunna leva på sitt spel. Vi har även Senior Members, PGA Golf Managers, Honorary Members, Qualified Trainee och Trainees som alla ingår I vårt distrikt.

Vi har ett par utmaningar!

Den ena är vårt distrikt som omfattar hela Stockholms län, Södermanland och Gotland vilket gör att det blir långa avstånd för de flesta av oss när vi ska åka till våra träffar. Vi försöker att ta hänsyn till detta och planerar verksamheten på ett så geografiskt rättvist sätt som möjlig. I år är vi runt hela Stockholm men vi siktar redan nu på att även ordna en träff på Gotland under hösten 2019.

En annan utmaning är våra runt 90 aktiva Tour Professionals som vi gärna ser mer av och vill ge möjlighet att mellan större tävlingar delta i vår verksamhet. Just nu är vi i första hand inriktade till Club Professional och vi behöver tänka större och även skapa speltillfällen för våra Tour Players. Därför skapar vi i år ytterligare två tävlingstillfällen som istället för fredagar ligger på måndagar.

Vi har ett 30 tal aktiva tjejer i distriktet som tyvärr sällan eller aldrig kommer på våra träffar idag. Det vill vi ändra på och jag uppmanar alla att ”bjuda upp” en kvinnlig kollega när vi spelar våra bästboll tävlingar.

Nytt för i år är att även DM kommer tillbaka och i år spelas det på Kallfors GK i augusti månad. Under samma dag spelas det även om en plats i distriktslaget som åker till Spanien i november och spelar Turespana-finalen över fem dagar. Övriga två som får åka med tas ut genom OoM. Något att se fram emot!

När det gäller utbildning 2018 så har vi valt att inte mixa in detta under våra träffar i säsong utan ha detta som separata dagar. Vi vill lägga fokus på en sak i taget. Vi startar i februari med en utbildningsdag och avslutar med en större i november/december.

Vi som just nu engagerar oss i kommittén är Linus A. Karlsson Täby GK & Per Johansson Viksjö GK som ansvarar för tävling. Per Magnusson Strängnäs GK, utbildning och jag Johan Tärnström Golf South Sthlm & Åda GCC Ordförande i kommittén. Vi har även Ingela Tisén till vår hjälp med all kommunikationen på vår Facebook sida men hon är inte med i kommittén.

Årets program presenteras inom kort till dig på mail, och i år även på vår nya Facebook sida ”PGA Stockholm members only”.

Om du har frågor eller vill utrycka en åsikt om vår verksamhet så är du alltid välkommen att höra av dig till mig, gärna på mail johan@adagolf.se eller telefon 0708-584256.

Vänliga hälsningar

Johan Tärnström
Ordförande PGA Distrikt Stockholm