1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA Junior Championship by Titleist är avgjord: Två värdiga vinnare, en HIO och två banrekord

Landskrona, 18 juni 2024 – För andra året i rad hade vi nöjet att välkomna några av landets bästa juniorer till Landskrona Golfklubb för årets upplaga av PGA Junior Championship by Titleist.

Scratchtävlingen, som spelas över 36 hål, är utformad för att efterlikna en professionell golftävling så mycket som möjligt. Allt från inramningen med flaggor och skyltar till tävlingsbevakning, utrustningscheck, tourlika scorekort och spelarintervjuer, där alla inslag bidrar till en fostrande upplevelse.

”Vår ambition är att hjälpa juniorerna att förbereda sig för framtiden, eftersom vi vet att många av dem kommer att ta steget in i proffsvärlden,” säger Johan Hampf, vd på PGA of Sweden.

Tidigare i år invigdes en ny tee på Erikstopsbanan på Landskrona GK, tee 60. ”Denna nya tee markerar ett viktigt steg i vår strävan att utveckla vår anläggning för att kunna arrangera denna typ av tävlingar, säger Patrik Brorsson, klubbchef på Landskrona GK.
> Hör honom berätta om deras engagemang i tävlingen

Det blev en lång och händelserik dag, fylld av både glädje och besvikelse och naturligtvis var även Titleist närvarande under dagen. Deras engagemang och stöd är ovärderligt för att vi tillsammans ska kunna främja utvecklingen av golfsporten i Sverige.
> Lyssna till Ennis Myndel från Titleist om samarbetet

Två imponerande banrekord på Erikstorpsbanan

Melker Bolin från Göteborgs GK satte ett nytt banrekord med en imponerande runda på 65 slag. Hans enastående prestation med totalt tio birdies resulterade i en runda som nu har blivit en referenspunkt för andra spelare.

Ebba Liljeberg från Vasatorps GK visade också prov på exceptionell talang genom att sätta ett nytt banrekord för damer med 67 slag. Hennes prestation visar inte bara på enastående skicklighet och stort fokus, utan också på en djup förståelse för banans utmaningar och strategiska möjligheter.

”Det var fräckt. En studs och sen i hål”

Svante Hammarlund från Kristianstads GK gjorde HIO på det fjortonde hålet under det första varvet. ”Det var fräckt,” berättar han. ”Bollen tog en studs och sen gick den rakt i hål. Något som inte händer så ofta kan man säga.”
> Hör Svante berätta om slaget

Melker Bohlin och Ebba Nordstedt vann PGA Junior Championship by Titleist 2024

Pojkklassen Till slut var det Melker Bohlin från Göteborgs GK som vann pojkklassen efter ett imponerande andra varv. Han slutade fyra slag före tvåan Wilhelm Börjesson, från Hinton GC och på tredjeplatsen kom Noel Bondesson, Landskrona GK.
> Pojkar – till resultatlistan

Flickklassen I flickklassen var det otroligt jämt, där Ebba Nordstedt från Rya GK till slut stod som segrare med endast ett slag före andraplacerade Ebba Liljeberg, från Vasatorps GK. Trea blev fjolårets vinnare Johanna Sjursen, Delsjö GK.
> Flickor – till resultatlistan

Det råder ingen tvekan om att vi har många lovande juniorer med stor potential i landet. Men icke att förglömma, bakom varje spelare står en dedikerad och kunnig tränare, vars engagemang och kunskap har spelat en avgörande roll i deras utveckling.

En stor eloge till alla grymma juniorer och ett stort tack till alla involverade för en fantastisk dag.

Vi ses nästa år igen!