1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA Junior Championship: ”Så likt en proffstävling som möjligt”

Johan Hampf, VD på PGA of Sweden.

Johan Hampf, VD på PGA of Sweden.

När PGA Junior Championship inleds på fredag så markerar det tio år sedan starten, 2011.
Ambitionen är att skapa Sveriges proffsigaste juniortävling.
– Vi vill hjälpa juniorerna att förbereda sig inför vad som komma skall, säger Johan Hampf, VD på PGA of Sweden.

PGA står för Professional Golfers Association och är organisationen som professionella spelare, tränare och klubbchefer ansluter sig till för att få stöttning i olika stadier av sina karriärer.
Fredagen den 6 augusti arrangerar organisationen sin årliga juniortävling, en tävling som är något utöver det vanliga.
– Vi hade en idé om att skapa en juniortävling som var så lik en proffstävling som möjligt. 2011 spelade vi första versionen av tävlingen som då hette PGA Junior Open, men nu har vi bytt namn till PGA Junior Championship, säger Johan och fortsätter:
– Vi skapa associationer till majorn PGA-mästerskapen, som också på de svenska proffstourerna är lite av en major. Vi tycker det klingar fint.

Så hjälper PGA morgondagens proffs

PGA Junior Championship är en tävling för de bästa juniorerna i Sverige.
För killarna fördelas startplatserna enligt följande; 39 platser delas ut efter ranking, fem kommer med på handicap och fyra får wildcards.

För tjejerna är siffrorna 19 (ranking), tre (handicap) och 2 (wildcards).
– PGA är en organisation som har sina rötter i golfens vagga, men vårt huvudsyfte är att jobba för golfens och golfarnas bästa, och det gör vi genom våra medlemmar.
– Nu får vi en chans att prata med de bästa juniorerna, och vi vet att många av dem kommer att ta ett steg in i proffsvärlden. Där har vi ett syfte som organisation att hjälpa och stötta. Det kan handla om allt från att starta bolag till skattefrågor eller hur man jobbar med sponsorer.
– Det ska bli jätteroligt att träffa alla, och vi hoppas detta blir en tävling som hjälper spelarna att vara redo den dagen då de tar steget över och blir proffs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PGA of Sweden (@pgaofsweden)