1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA of Sweden ingår samarbete med deWiz

Träningsredskapet deWiz blir officiell PGA of Sweden-produkt.
deWiz är marknadens första produkt av sitt slag på och har bland utvecklats, bland annat, av den mångårige PGA-instruktören Markus Westerberg.
– Vi är väldigt stolta och glada över att inleda ett samarbete med deWiz, som vi ser som en kvalitetsprodukt som går i linje med våra målsättningar, säger Johan Hampf, VD, PGA of Sweden.

Produkten lanserades i somras, bärs på handleden och är ett teknologiskt mästerverk som kombinerar detaljerad data från spelarens sving med direkt biometrisk feeback i realtid. Allt för att öka takten på golfarens inlärningsprocess.

Markus Westerberg har varit medlem I PGA of Sweden sedan 1994. Tillsammans med kolleger från deWiz kommer han att vara på plats under PGA of Sweden Networking Summit i Halmstad den 27-29 oktober.

Westerberg på plats under PGA Summit

Där kommer han att visa upp och instruera andra PGA-medlemmar i hur deWiz fungerar. Gästerna kommer också att delges möjlighet att bli certifierade deWiz-instruktörer samt öppna sitt eget deWiz Learning Center.
– Som en mångårig medlem i PGA:s tränarkår är det med stor stolthet som vi inleder samarbetet med PGA of Sweden och etablerar deWiz som en officiell produkt, säger Markus Westerberg, medgrundaren och chef för teknisk utveckling.
– deWiz bryter ny mark genom korrekta svinganalyser, unik data som exempelvis baksvingens längd och en neurologisk infallsvinkel där vi använder oss av vår patenterade Learning Stimuli Feedback. Allt detta ger oss en datadriven plattform som hjälper golfare bli bättre oavsett vilken nivå de befinner sig på. deWiz ger en högteknologisk grund till att förstå golfsvingen. Och eftersom den bärs likt en klocka kan den användas på både drivingrange och på banan, precis som inomhus och var helst en golfare får för sig att göra en sving.

”Ett fantastiskt redskap”

Sedan sommarens lansering har deWiz snabbt blivit en snackis. Forbes skrev att deWiz gett ”golfträningen ett lyft”. deWiz har även förekommit i Dagens Industri, Sport Techie´s och Global Golf Post.

Johan Hampf, VD, PGA of Sweden:
– Spelarutveckling, samt att få golfare att älska spelet och därigenom locka till mer spel, är några av PGA of Swedens huvudsakliga målsättningar. PGA fokuserar på en rad olika områden, där utbildning och att jobba med starka partners är väldigt viktigt. Vi jobbar med en hög standard, kvalitet och alltid med spelets bästa i åtanke.
– Därför är vi väldigt stolta och glada över att inleda ett samarbete med deWiz, som vi ser som en kvalitetsprodukt som går i linje med våra målsättningar. Det här är ett fantastiskt redskap för våra PGA Professionals när de hjälper sina adepter och ett bra sätt för golfare att direkt få värdefull feedback och på så vis kan påskynda inlärningsprocessen samtidigt som det gör träningen roligare. Vi välkomnar deWiz till PGA-familjen.

Läs mer i vår engelska pressrelease här.

 

Mediakontakter:

Martin Hardenberger, Media consultant, PGA of Sweden

Martin@PGASweden.com, +46702552160

 

David Schaefer, Head of Marketing and Communications, deWiz Golf

David@dewizgolf.com, +46702877637