1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA of Sweden ingår samarbete med Trelleborgs kommun: ”Hjälpa unga växa”

Johan Hampf (VD, PGA of Sweden), Maarja Edman (VD, Visit Trelleborg) och Fredrik Geijer (kommundirektör, Trelleborgs kommun).

PGA of Sweden har ingått ett avtal med Trelleborgs kommun om en ny svensk juniorsatsning som bygger på tre ben där ett omtag av dem populära PGA Junior Pro Am är den stora nyheten.
Efter miljoninvesteringar står det nu klart att PGA Junior Pro Am – vägen till Trelleborg går av stapeln 2022.
– Vi gör detta för golfens bästa, men i grund och botten handlar det om att hjälpa barn och ungdomar att växa som golfspelare och människor, säger Johan Hampf, VD, PGA of Sweden.

”Berör medborgare på bredden”

Tävlingen är för juniorer födda 2001 eller senare, och utgörs av distrikts- och regionkval innan Sverigefinalen spelas på Trelleborg Golfklubb.
– Kommunen har investerat resurser för något som berör medborgare på bredden; oavsett, ålder, kön och fysiska förutsättningar. Vi vill stimulera till en aktiv fritid och vardag, och detta är ett led i den visionen, säger Fredrik Geijer, kommundirektör, Trelleborgs kommun.
– Dessutom vill vi visa upp kommunens fina och inbjudande geografi, samt att vi klarar av att genomföra ett event av det här slaget. Vi har tre väldigt fina banor i kommunen som vi satsat resurser på, och ser golfen som ett sätt att stärka vår destination.

”Hjälpa barn och ungdomar växa”

Pro Am-formatet består i att juniorer kvalar på klubbar runtom i Sverige. De tar sig därifrån till distriktskvalet där de spelar tillsammans med sin tränare för att nå Sverigefinalen. Finalen spelas sedan i Trelleborg i augusti månad.
– Vi är oerhört glada inför detta samarbete med Trelleborgs kommun. Vi delar visionen med att göra bra saker för samhället, där golfen är ett utmärkt verktyg för att nå vårt mål, säger Johan Hampf, VD, PGA of Sweden.
– Det är ett perfekt samarbete där vi kompletterar varandra väl, vilket möjliggör riktigt kvalitativa event. PGA Junior Pro Am är en av de mest populära juniortävlingarna, men ställdes i fjol in på grund av pandemin. Nu får den nytt liv. Vi gör detta för golfens bästa, men i grund och botten handlar det om att hjälpa barn och ungdomar att växa som golfspelare och människor.

Parallellt med tävlingen kommer också en juniorutvecklingskonferens äga rum och det befintliga PGA Championship kommer utvecklas ytterligare.

 

Mediekontakt:
Johan Hampf, VD, PGA of Sweden
johan@pgasweden.com