1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Ryder Cup lagen börjar ta form

RyderCup_scen_W

De nio spelare som automatiskt, via Ryder Cup Points List och Ryder Cup World Points List, tar en plats i det Europeiska laget är nu klara. Kapten Darren Clarke uttrycker sig på följande sätt över dessa nio i laget; -”En fantastisk blandning av ungdom och erfarenhet. Jag är helnöjd med de nio spelare som har kvalificerat sig. De erbjuder inte bara en fantastisk blandning av ungdom och erfarenhet utan också några spännande möjligheter till pairings”.

Rory McIlroy, Danny Willett, Henrik Stenson och Chris Wood är de fyra som kvalificerade sig via Points List mesans Sergio Garcia, Justin Rose, Rafa Cabrera Bello, Andy Sullivan och Matthew Fitzpatrick kommer in via World Points List.

Kapten Clark; -” ”I de erfarnas hörn har vi två män som har lyst upp golfvärlden under de senaste veckorna – the Open mästaren Henrik Stenson och Olympiske mästaren Justin Rose. De får sällskap av Sergio Garcia och Rory McIlroy som båda har stor erfarenhet av Ryder Cup och båda är vinnare i år, Sergio i USA och Rory i Europa.
I rookies hörnet har vi, vilket är sällsynt, regerande Masters-vinnaren Danny Willett, medan Rafa Cabrera Bello, Matthew Fitzpatrick, Andy Sullivan och Chris Wood representerar en blandning av nyvunnen framgång och stabilt spel som varje Ryder Cup kapten söker”.
Tre spelare skall komplettera laget via wild cards. Dessa tre kommer Darren Clarke att namnge tisdagen 30 augusti.
Så till amerikanerna.

Deras uttagningsprinciper skiljer sig något från européerna. Man använder sig bara av en lista från vilken de åtta bästa tar en automatisk plats. Denna lista ”stängs” söndagen den 28 augusti efter The Barclays, som är den första av fyra tävlingar i FedEx Cup slutspelet.

Just nu, idag, ligger följande åtta på rätt sida strecket;

Dustin Johnson, Jordan Spieth, Phil Mickelson, Jimmy Walker, Brooks Koepka, Brandt Snedeker, Zack Johnson och Patrick Reed.

Söndagen den 11 september kommer så kapten Davis Love offentliggöra tre av sina fyra wild cards, som alltså blir efter BMW Championship, den andra tävlingen i FedEx slutspelet.
Slutligen, söndagen den 25 september efter the Tour Championship, offentliggör Love sitt fjärde och sista wild card.